Slechte luchtkwaliteit: allergieën en andere kwalen

De klachten die bij een slechte luchtkwaliteit komen kijken, zijn erg breed. Daarom worden ze ook vaak gelinkt aan stress, een verkoudheid of de griep. Klachten van de luchtwegen zoals hoesten, niezen en een geïrriteerde keel of neus komen het meest voor. Ook allergieën zoals hooikoorts en astma kunnen het gevolg zijn van ongezonde binnenlucht. Huidschilfers, huisstofmijt en pollen zweven door de ruimte en zorgen voor allergische reacties zoals geïrriteerde ogen, jeuk, niezen en hoesten. Ten slotte behoren ook vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn tot de lijst van kwaaltjes.

Hoe meet ik de luchtkwaliteit in huis?

Voordat je de luchtkwaliteit in je huis kunt verbeteren, moet je eerst ontdekken wat het probleem is. Met een hygrometer meet je makkelijk of de lucht binnen te droog of te vochtig is. De perfecte luchtvochtigheid ligt tussen 40% en 50%.

Hoe verbeter ik de luchtkwaliteit in huis?

Heb je een diagnose voor je luchtkwaliteit? Dan is de oplossing nabij. Is de lucht te droog, dan kies je een luchtbevochtiger. Als de lucht te vochtig is, doe je beroep op een luchtontvochtiger. Heb je allergieën zoals huisstofmijt of hooikoorts? Dan is een luchtzuiveraar een goede investering. Zo’n toestel filtert bacteriën, virussen, fijnstof en allergenen uit de lucht. Luchtreiniging zorgt zo voor een aangenaam binnenmilieu. Als je op zoek bent naar een totaaloplossing, is een combitoestel een hebbeding. Het reinigt én bevochtigt de ruimte en zorgt voor een betere algemene gezondheid. 

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de luchtkwaliteit in je huis en hoe je die kunt verbeteren? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels.. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!