Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Multimedia
 5. Terug naar Computer
 6. Terug naar Usb

Usb

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Materiaaleigenschap

  Verkocht door

  Kleurfamilie

  Type stekker

  Energieklasse

  Dimbaar

  Met speaker

  Met videorecorder

  Lichtkleur

  Merken

  Energiebron aangedreven gereedschap

  Bereik

  Met microfoon

  Buigzaam

  Code type accu/batterij

  Inclusief lichtbron(nen)

291 producten
Sorteren op:
i


Kopp micro USB kabel 1,5m zwart

Kopp micro USB kabel 1,5m zwart

Thuisbezorgd / Ophalen

6,

39

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 13

De voordelen van het gebruik van een USB-kabel!

Een USB-poort biedt vele mogelijkheden. Je vindt deze aansluitingen vooral in computers. De USB-poort wordt gebruikt voor het doorgeven van data, het opladen van elektrische apparaten of voor handige extra functies zoals een ventilatortje. Een USB-kabel verbindt de poort met het uiteindelijke doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een iPod die met een verlengde kabel is aangesloten. Soms is het ook mogelijk om het doelapparaat rechtstreeks aan te sluiten op de poort omdat er geen langere afstand is vereist, zoals bij een USB-stick. Een USB-stick wordt gebruikt voor het opslaan een overbrengen van data van de ene bron naar de andere, meestal van de ene naar de ander computer. In sommige gevallen is de overdracht niet tussen twee computers. Bij een camera bijvoorbeeld zit een micro SD kaart die in sommige USB-sticks kan worden geplaatst om zo van de camera te worden overgezet naar de computer.

Waar gebruik ik een USB voor en wat gebruik ik er bij?

De meest bekende eigenschap van de USB-poort is het overbrengen van data, maar hij is ook zeer geschikt voor het opladen van diverse kleine apparaten. De meeste smartphones kunnen alleen via een USB-aansluiting worden opgeladen. Dit is niet altijd even handig omdat er niet overal een poort aanwezig is en omdat niet iedereen het prettig vindt om zijn of haar telefoon aan te sluiten op een computer. Een goede oplossing hiervoor is de USB-stekker. Deze stekker steek je in het stopcontact, waardoor deze wordt uitgebreid met één of meerdere USB-poorten. Deze stekkers zijn beschikbaar voor het gewone stopcontact of voor aansluiting in de auto.

Hoe gebruik ik een USB-kabel

Het gebruik van een USB-aansluiting is erg eenvoudig. Je prikt de kabel of stick in de poort en kunt direct van start gaan. Een USB-stick is verkrijgbaar in diverse opslagcapaciteiten aangeduid met gigabytes. Een gigabyte is geschikt voor de opslag van ongeveer 500 foto's, 8 minuten video of 200 mp3 bestanden. Een verlengkabel is te koop in meerdere lengtes, waardoor er altijd wel een geschikt formaat voor je bij zit. Wil je advies over hoe lang jouw kabel moet zijn of over hoe veel opslagcapaciteit je nodig hebt? Wij leggen het graag aan je uit aan de hand van een aantal simpele voorbeelden, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten