Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Een mooi balkon in 15 stappen

In de stad verandert chlorofyl onze terrassen in stadstuinen. De leukste trends om uw vensterbank, balkon of terras te vernieuwen.


Door Louise Apple.

 1. Bouw een « Color block » balkon

  Op een lang balkon bekleden we de vloermatten in een grafische stijl en kiezen we tafels en stoelen in primaire kleuren om contrast te creëren. Om een natuurlijke, harmonieuze en kleurrijke scène te verkrijgen, raden we aan om volgende potplanten te gebruiken: lavendel, ceanothus voor zijn diepe blauwe kleur, jasmijn voor dat vleugje wit, sinaasappels en gele strobloempjes.

 2. Adopteer een landelijk venster

  Op een gewone vensterbank maken we een weelderig en romantisch tuintje met oude rozen, lupines, een distel en diverse grassoorten. Vervolgens hangen we een lichtkrans, kleurrijke vlaggetjes en een windmolentje buiten. Landelijke sfeer gegarandeerd!

 3. Creëer een etnisch terras

  Om ons stadsterras een vleugje waanzin mee te geven , plaatsen we grote kaarsen, oosterse tapijten, geweven manden en artistiek aardwerk op de grond. In deze Marokkaanse outdoor woonkamer integreren we planten van aubergines, artisjokken, tomaten, aardbeien en kruiden.

 4. Kies voor een « wilde » decoratie

  Om een « urban jungle » op het terras te creëren, haasten we ons naar Brico voor naaldbomen. In datzelfde genre kan u ook kiezen voor grote bamboe (in een pot, anders verliezen we de wortels) en yucca (die zorgen onmiddellijk voor een tropisch effect). We kunnen op z'n minst ook nadenken over pure en grote groene kunstplanten.

 1. Laat u inspireren door foto's

  Pinterest is dé DIY website! Wij vonden het idee van de kruidentuin geïnstalleerd op een goederenpallet of wijndozen om dragon, munt of tijm te laten groeien fantastisch. (www.pinterest.com)

 2. Kies voor zonneverlichting

  Aan de palen van het balkon of aan het plafond van het terras. Gegarandeerd effect tot zonsondergang.

 1. Breng uw interieur naar buiten

  Weg met wit plastiek, kleurrijke houten meubelen zijn the way to go deze zomer! We zullen ons zeker en vast amuseren bij het decoreren van een terras in duizenden kleuren. Pop-art effect verzekerd!

 2. Organiseer een « Garden party » met vrienden

  Een funky BBQ is een verplicht accessoire voor al uw diners buiten. zelfs als u klein woont, kan u altijd kiezen voor een mini-versie om die op uw balkon te installeren.

 3. Ontbijten in het gras

  Op het terras of op het balkon, de grote deco-trend van het moment is nep gras! Weg met groen, wij gaan voor turquoise of roze!

 4. Een beetje beweging in de tuin

  De must-have voor deze zomer zijn de 100% recycleerbare plantbakken. Zacht, ultra licht en ze vervangen onze lelijke tuinpotten.

 5. Een verticale tuin

  In kleine ruimtes is de huidige trend te werken rond de muren! De natuurlijke muur van Quai Branly of de tuinen van Babylon zijn tegenwoordig overal te koop.

 

 1. Maak een tuintje onder uw raam

  Wanneer u in de stad woont is elk hoekje van de vensterbank of van het balkon geschikt voor een klein tuintje. Het is een kwestie van de juiste « Central Park » plantjes en zaadjes te vinden bij Brico. Het assortiment bestaat uit meer dan 200 verschillende producten: bloemen, groenten, een divers aanbod van ziekte-resistente rassen, die vervolgens bijna geen behandeling vragen, een familie van kruiden, delicieuze wokgroenten, verschillende linten om het planten te vergemakkelijken, …

 1. Pimp uw tuin

  Om een impuls te geven aan uw tuin, is er niets beter dan een kuur van spoorelementen en een goede vochtinbrengende crème zodat onze gepotte vriendinnen klaar staan om deze zomer mooi recht te blijven.

 2. Zoeken naar discretie

  Het probleem met stadstuinen is dat de buren nooit ver weg zijn. Bij Brico zijn er tal van accessoires die onze balkons beschermen van nieuwsgierige ogen: kunstplanten, lumineuze verlichting, geknoopte lantaarns… Alles is goed om u te voorzien van discretie.

 3. Trek de aandacht van vogels

  Niets is landelijker dan het zien van een roodborstje op uw terras. Hiervoor kan je een vogel-feeder installeren of zelfs een vogelhuisje als je de geboorte van een klein vogeltje wil bewonderen.