Mooi weer? Familie op bezoek, of gewoon gezellig met je partner ? Tijd om de BBQ aan te steken! Bij Brico vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue.

1. Inspiratie: Laat je inspireren door de wereldkampioen BBQ!

Wist u dat er zoiets bestaat als een wereldkampioenschap barbecue? Tijdens deze wedstrijd wenden de deelnemers al hun vernuft en kennis aan om een strenge jury te overtuigen.

Ben je overtuigd? Hier vind je een overzicht van al onze barbecues en benodigdheden.


2. Aankoopadvies: Een BBQ op gas of houtskool, wat kies jij?

Van vlees over sauzen tot salades, je barbecuemenu is waarschijnlijk al helemaal klaar. Maar heb je ook al aan de belangrijkste beslissing gedacht: kies je een gasbarbecue of eentje op houtskool? Hier vind je alles wat je moet weten.

Of misschien wil je er gewoon zelf eentje maken? Ook hier geven we je enkele nuttige tips mee!

Ben je nog stoutmoediger? Maak je eigen buitenkeuken, kies de barbecue die helemaal bij jou past en organiseer een heerlijke barbecue avond met vrienden of familie!


3. Aan de slag: Nog niet veel ervaring met BBQ?

Barbecueën is een vak apart. Om koning(in) van de barbecue te worden, moet je met een aantal dingen rekening houden. Deze 7 tips zijn daarom onmisbaar voor de perfecte barbecue-avond! Hier leer je ook je BBQ aansteken en enkele aandachtspunten om het veilig te houden!

4. Onderhoud: Maak je barbecue schoon

Niet de leukste klus, maar wel erg belangrijk! Want op een vieze barbecue brandt je vlees of vis de volgende keer gegarandeerd aan. Maak het jezelf wat gemakkelijker door de grillplaat van tevoren al in te smeren met een plantaardige olie en tussendoor met een halve citroen. Op deze manier voorkom je het aanplakken van etensresten op het rooster. Dit maakt het schoonmaken achteraf een stuk gemakkelijker. Handig is om de plaat meteen na het barbecueën schoon te maken. De vetten zijn dan nog vloeibaar en gemakkelijk te verwijderen met een sopje en een spons.
Heb je nog geen BBQ of heb je dringend nood aan een nieuw exemplaar? Dan hebben wij de oplossing:

Bekijk hier al onze gasbarbecues >>

Bekijk hier al onze houtskoolbarbecues >>

Bekijk hier al onze elektrische barbecues >>

Bekijk hier al onze stenen barbecues >>

Bekijk hier al onze BBQ benodigdheden >>

Houtskool & briketten nodig? >>

Iets speciaal doen? Bekijk onze rookoven  >>