Nietjes kiezen wij helpen je op weg

Twijfel je over welke nietjes in jouw nietmachine passen?  Hieronder vind je waar op je moet letten bij het aanschaffen van nietjes.

Zie hier al onze nietjes

Kies de juiste tacker voor jouw klus

De tacker wijzer toont de verschillen aan tussen de Hand, Hamer en de Electrische tacker. Het geeft de verschillende soorten nietjes alsook de verschillende kabels aan per soort tacker.

Het soort nietjes per nietmachine verschillen per merk en per model. Via het schema.

De nietjes die op uw nietmachine passen, verschillen per merk en model. We hebben een handige tabel die laat zien welke nietjes voor elk model kunnen gebruikt worden. Download hieronder de nietjes- en nagelgids voor jouw merk.

Kies de juiste nietjes voor jouw klus

De gids voor nietjes en  nagels per merk laat zien welke soorten nietjes geschikt zijn voor jouw model. Maar bij het kopen van nietjes zijn ook het materiaal en de dikte van belang. Hiermee kun je de juiste nietjes voor jouw klus bepalen.


Nietjes per materiaal


  • G-type Heavy Duty: nieten voor hardere materialen en hogere  Spankracht
  • A-type Light Duty: nieten voor zachtere materialen
  • H-type Fine Light Duty: nieten voor dunnere materialen met delicate afwerkingen
  • Kabelnieten van het U-type: voor het bevestigen van kabels
  • J-type of 9-type Beugels: bevestiging met of zonder kop

De lengte van de nietjes


De nietjes dienen driemaal zo lang te zijn als de dikte van het te bevestigen materiaal. Dit betekent dat een derde van de nietjes in het te bevestigen materiaal gaat en twee derde van de nietjes in de draagstructuur. Voor dunne materialen, zoals plastic films of textiel, moeten de nietjes 4 mm langer zijn dan de dikte van het te bevestigen materiaal.