Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Verf, Laminaat & Decoratie
 3. Terug naar Verven en accessoires
 4. Terug naar Verfbenodigdheden
 5. Terug naar Afdekfolie & bescherming

Afdekfolie & bescherming

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  Materiaal

  Merken

  Verkocht door

  Binnen/buitengebruik
  i

  Kleurfamilie

  Werkbreedte (mm)
  i

22 producten
Sorteren op:
i

PrimaCover stucloper - Protection Board - l: 38m - b: 130 cm

PrimaCover stucloper - Protection Board - l: 38m - b: 130 cm

Thuisbezorgd

35,

54

Afdekfolie en bescherming kopen bij Brico/Plan-it

Waar geverfd wordt, vallen spetters. Als je gaat verven in huis, is het dus zeer verstandig om je vloeren, meubels en andere waardevolle objecten in je woning goed te beschermen. Dat kan natuurlijk met een stel oude kranten, maar deze gaan al snel schuiven. Tussen de kieren die dan ontstaan, kunnen alsnog spatten verf de ondergrond bereiken. Daarom is het handig om speciale afdekfolie te gebruiken om je huis te beschermen tegen verf, vocht en vuil. Bij Brico/Plan-it kun je goedkope afdekfolie kopen in allerlei soorten en maten. Er zijn opvouwbare zeilen verkrijgbaar van extra sterk materiaal, maar ook rollen met dunnere folie. Kies je voor afdekfolie met een afplakrand, dan kun je ervoor zorgen dat deze extra goed op zijn plek blijft en er geen plooien ontstaan. Zo draag je ook bij aan de veiligheid. Verder kun je in de winkels en op de website van Praxis ook terecht als je op zoek bent naar een hoes om bouwtekeningen te beschermen. Ga je buiten aan de slag, dan kun je ook speciale outdoor beschermfolie kopen.

Aan de slag met afdekfolie - wat heb je hierbij nodig?

Afdekfolie is een handig hulpmiddel bij allerlei klussen waarbij vocht, vuil en verf komen kijken. Om te bepalen welk formaat folie je nodig hebt, kun je eerst het te beschermen oppervlak even opmeten met een rolmaat of ander meetgereedschap. Kies je voor beschermfolie met een afplakrand, dan is het belangrijk dat de ondergrond ook vrij is van vocht en vuil. Om deze voor te bereiden kun je bijvoorbeeld handige cleaning wipes gebruiken. Zachte doeken en een emmer water met allesreiniger werken natuurlijk ook prima. Wil je behalve je vloeren en meubels ook je kleding beschermen? Draag dan een overall tijdens het klussen. Is de ondergrond schoon en droog, dan kun je de afdekfolie erover uitspreiden. Heb je geen folie met een afplakrand, dan kun je natuurlijk altijd een beetje afplaktape gebruiken om het op zijn plaats te houden.

Je spullen beschermen met afdekfolie - enkele tips

Met de juiste soort afdekfolie kun je je spullen goed beschermen tegen vocht en vuil. Pas bij de dunne versies wel op met scherpe gereedschappen, zodat ze heel blijven en je ze eventueel kunt hergebruiken. Maak ze na gebruik goed schoon en droog voordat je ze opbergt om schimmel te voorkomen.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten