Filteren

Wat is structuurverf?

Met structuurverf breng je gemakkelijk en snel structuur aan op je wanden. Je verhult oneffenheden op de muur eenvoudig met deze verf. Je gebruikt de matte latexverf voor een decoratief uitstraling van je interieur. Bovendien bescherm je met deze verf de wanden voor invloeden van buitenaf. Aan de latexverf zijn zandkorrels toegevoegd voor een korrelige afwerking. Kies voor een verf met fijne zandkorrels of ga juist voor grotere zandkorrels voor een grof resultaat.

Verfbenodigdheden

Is je kamer onlangs gestuct? Wacht dan ongeveer 30 dagen voor je aan de slag gaat met structuurverf. De muren zijn na ongeveer een maand voldoende gedroogd om geverfd te kunnen worden. Structuurverf is te gebruiken op bijna alle ondergronden zoals beton, gips of gipskartonplaten. Wil je een behangen wand verven? Verwijder dan eerst het behang voor je de structuurverf aanbrengt. Voor het beste resultaat behandel je de wanden eerst met voorstrijkmiddel. Laat de muur goed drogen voor je de structuurverf aanbrengt. Plak kozijnen, plinten en de randen van het plafond af met afplaktape voor je aan de slag gaat met de verf. Structuurverf is eenvoudig en snel aan te brengen met een blokwitter. Een blokwitter bevat een mix van synthetische en natuurlijke haren. Met deze kwast breng je de verf ook gemakkelijk aan in de kleine hoeken. Knoeien met de verf is geen probleem. Met een vochtige doek verwijder je verfspatten direct van de vloer of plinten.

Rollers voor structuurverf

Als je de muur geschilderd hebt, behandel je deze direct met een structuurroller. Hiermee breng je het echte korrelige effect aan op de wand. Ben je met meerdere personen aan het werk? Laat de ene persoon de structuurverf aanbrengen en de ander direct aan de slag gaan met de roller. Zo ben je sneller klaar en is het resultaat mooier. De structuurrollers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Vergelijk de verschillende rollers voor de afwerking van je keuze. Je schildert zo in een handomdraai de wanden in een bijzonder effect. Je brengt dit effect zelf op de wanden zelf aan, elke uitwerking van de structuur is dus uniek.

Structuurverf online kopen

Op Brico/Plan-it.be kun je structuurverf kopen in verschillende tinten wit met grove of fijne zandkorrels. De beste verf koop je in de aanbieding met hoge kortingen. Kies het effect dat past bij jouw interieur en ga direct aan de slag!