1. Terug naar Home
 2. Terug naar Verf, Laminaat & Decoratie
 3. Terug naar Verlichting
 4. Terug naar Lampen
 5. Terug naar Spaarlampen

Spaarlampen

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Dimbaar

  Materiaal

  Serie
  i

  Vorm

4 producten
Sorteren op:

Philips Compact fluorescente spaarlamp PLC 830 18W 2 pins

Philips Compact fluorescente spaarlamp PLC 830 18W 2 pins

Spaarlampen

8,

79
icon

Zijn je gloeilampen aan vervanging toe, dan is het een goed moment om ze te vervangen voor spaarlampen. Spaarlampen zijn duurder in de aanschaf, maar je zult de winst al spoedig merken op je energierekening. Spaarlampen zijn nu eenmaal veel zuiniger in het energieverbruik. Spaarlampen branden gemiddeld 15000 uren, terwijl de gemiddelde gloeilamp ongeveer 1000 uren licht geeft. Bovendien zijn spaarlampen beter voor het milieu. Koop nu extra voordelig je spaarlampen bij Brico/Plan-it en profiteer van een lagere energierekening, terwijl je iets goed doet voor het milieu en de toekomst voor de generaties die ons volgen.

Wat zijn spaarlampen?

De spaarlamp is een uitvinding uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Spaarlampen lijken het meest op kleine, gebogen Tl-buizen. Deze glazenbuisjes zijn gevuld met gas. De binnenkant is bedekt met een fluorescerende laag. Schakel je het licht aan, dan gaat tussen twee elektroden aan de uiteinden van de buis stroom door het gas lopen. Hierbij komt UV straling vrij. Deze straling wordt door het fluorescerende laagje omgezet in licht. Je betaalt meer voor een spaarlamp dan voor een gloeilamp, maar de duurdere aanschafprijs betaalt zich snel terug. Een spaarlamp gaat namelijk veel langer mee en kost minder energie. Het enige nadeel van de spaarlamp is dat het een kleine hoeveelheid kwik bevat. Kwik is schadelijk voor het milieu. Dit is de reden waarom een kapotte spaarlamp bij het chemisch afval thuishoort. Je kunt kapotte spaarlampen ook gewoon weer inleveren bij Brico/Plan-it.

Zuinig, zuiniger en zuinigste verlichting bij Brico/Plan-it

Als je wilt sparen op je energierekening, dan kies je voor spaarlampen van Brico/Plan-it. Gemiddeld gaat 16 procent van de energierekening op aan het licht. Met een spaarlamp kun je dus al heel wat kosten besparen. Met ledverlichting bespaar je nog meer. Brico/Plan-it heeft een groot aanbod LED lampen tegen zeer gunstige prijzen. Zonne-energie verlichting is de zuinigste lichtbron. Natuurlijk voorziet Brico/Plan-it in mooie solar verlichting voor binnen en buiten. Snuffel eens rond in ons aanbod verlichting en profiteer van onze uiterst voordelige prijzen.