image_1

Elephant plank garapa 180x14,5x1,8cm

 • Duurzame
 • Hard en zwaar hout
 • Lichte en zware constructies

Toon specificaties
Permanent
lage prijs

18,

99
Betaal in de winkel met uw eco-cheques
Productomschrijving
Gemaakt van exotisch Garapa-hout, de Elephant merk gegroefde plank is 180 cm lang, 14,5 cm breed en 1,8 cm dik. Garapa is een zwaar, hard hout met goede mechanische eigenschappen. Het is geschikt voor terrassen en lichte en zware buitenconstructies. Dit materiaal droogt langzaam en heeft weinig kans op vervorming. Om de lange levensduur van het hout te garanderen, kan het echter het beste twee keer per jaar worden onderhouden; bij de eerste zonnestralen en voor de winter.

Hout heeft veel goede eigenschappen en staat prachtig in je tuin, maar er is ook iets waar je rekening mee dient te houden. Sommige houtsoorten hebben de neiging te gaan bloeden. Hiermee bedoelen we dat het rood/bruine vlekken geeft. Als je het hout na levering op je terrastegels legt kan je hier dus last van krijgen in de toekomst. Let er dus op dat je bij hardhouten vlondertegels een bescherming tussen de stenen terrastegel en de hardhouten terrastegel plaatst.

Het is namelijk vaak niet eenvoudig om de vlekken weer te verwijderen, maar niet onmogelijk. Een kleine hoeveelheid is over het algemeen goed aan te pakken met ontweringswater. Let er wel op dat je goed de gebruiksaanwijzing leest en beschermende middelen draagt, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Probeer het ook altijd eerst op een klein stukje van je terras uit om te kijken hoe de tegels hierop reageren.

In ieder geval is voorkomen beter dan genezen. Wij raden je dan ook aan om hout te verwerken op het moment dat je het geleverd krijgt. Zo hoef je het niet op te slaan en dus niet bang te zijn dat het hout gaat bloeden. Mocht het toch niet mogelijk zijn om het hout direct te verwerken laat het dan niet op je stenen oprit of terras liggen en zorg ervoor dat het hout droog en niet direct in de zon ligt. Heb je echt geen andere keus, dan dien je je stenen terrastegels goed te beschermen. Dit doe je door het geleverde hout op klossen te plaatsen. Leg hier een zeil overheen, wat groot genoeg is om helemaal over het houtpakket heen te leggen. Plaats je houtpakket op de klossen en het zeil en vouw het aan de bovenkant dicht zodat het hout niet nat kan worden.

Als alle sappen uit het hout verdwenen zijn houdt het bloeden van het hout vanzelf op. Dit is dus iets waar je alleen de eerste tijd rekening mee hoeft te houden. Vlekken veroorzaakt door het bloeden van hout zullen in de loop der tijd ook vervagen of zelfs verdwijnen door de regen en de zon. Soms willen vlonderplanken of schuttingen het eerste seizeon in de buitenlucht bloeden, na een zomer en winter stopt het proces. Je kunt dan het beste afwachten tot het proces is voltooid en dan pas je vlonder of schutting behandelen met hardhoutolie of beits (bij naaldhout).

EAN: 8712981469005

Specificaties
 • Uiterlijke kenmerken

  Kleurfamilie

  Hout overig

  Kleur

  Wood other

  Afwerking

  Geprofileerd
 • Gebruiksgemak

  Kalkuitbloeivrij

  Ja

Alternatieven
 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Onze diensten

Verhuur

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2022 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten