Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Eco Energy

Pictos_services-EcoEnergy.png

Energie besparen: Denk aan onze planeet én aan uw portemonnee!

Energie besparen is tegenwoordig niet alleen een kwestie van ecologie, maar ook van economie. Door enkele eenvoudige dagelijkse gewoontes aan te leren, slim te kopen en uw huis anders in te richten, verkleint u niet alleen uw energierekeningen, u reduceert ook uw impact op milieuvervuiling. Dat zal u en onze planeet ten goede komen.

Brico beschermt de planeet!

Brico zet zich al enkele jaren in voor het behoud van ons leefmilieu door in zijn winkels steeds meer houtproducten aan te bieden met een FSC- of PEFC-label. Wie deze producten koopt, krijgt de garantie dat de bossen waar het hout vandaan komt duurzaam en verantwoord beheerd worden en dat de sociale omstandigheden gerespecteerd worden.

Om zijn ecologische engagement kracht bij te zetten, heeft Brico nu beslist om vanaf 2010 geen gloeilampen meer te verkopen. Met deze beslissing gaat Brico in op de oproep van Greenpeace om ecologisch verantwoorde verlichting. Wist u trouwens dat een klassieke gloeilamp 4 à 5 keer meer energie verbruikt om dezelfde lichtsterkte te produceren dan een compacte fluorescentielamp (ook wel "spaarlamp" genoemd)?

In de winkel kunt u zich bij uw keuze laten leiden door het energielabel. Door te kiezen voor lampen van klasse A, kunt u tot 80% energie besparen!

Een logo om te onthouden!

Producten die u helpen om energie te besparen, herkent u aan dit logo, dat u terugvindt in uw Brico-catalogus, de website en in de winkels.

Herbruikbare Brico-tas

Een klein gebaar voor u, een groot gebaar voor de natuur: koop een herbruikbare Brico-tas!

FSC en PEFC-label

FSC-label

Dit biedt u de garantie dat het product werd vervaardigd van hout, afkomstig uit een bos dat wordt beheerd volgens de principes van verantwoord bosbeheer, namelijk:

- Rekening houden met het milieu.

- de sociale rechten van de lokale gemeenschappen en de bosarbeiders respecteren.

- zorgen voor de traceerbaarheid van het hout, van bos tot eindgebruiker.

Meer informatie over het FSC-label

PEFC-boscertificering

(Program for the Endorsement of Forest Certification schemes)

Dit garandeert een bosbeheer dat:

- het milieu respecteert

- sociaal rechtvaardig is

- economisch haalbaar is

Dankzij de controleketen wordt het gecertificeerde hout opgevolgd in de diverse fasen van ontginning, bewerking en verkoop.

Elk gebaar telt...

Verwarming

· Wist U dat u door uw thermostaat 1 graad lager te zetten U uw verbruik kan doen dalen met 6%!

· Installeer een programmeerbare thermostaat en stel deze in functie van uw gewoontes in.

· Indien uw radiatoren voorzien zijn van thermostatische kranen dan kan u met precisie de gewenste temperatuur per kamer instellen. Uw comfort zal optimaal zijn en uw energieverbruik zal aangepast zijn aan uw behoeften.

· Isoleer de kanaliseringen van de verwarming die in niet verwarmde ruimtes langskomen. U voorkomt hiermee energieverlies.

Verlichting

· Vervang uw gloeilampen door fluocompacte lampen ( of " economische ") Zij verbruiken 5 keer minder en hun levensduur is 10 keer langer.

· Let erop bij de aankoop van nieuw lamphouders om een model uit te kiezen dat ontvankelijk is voor energiebesparende lampen (spaarlampen).

· Maak er een gewoonte van om bij de aankoop van nieuwe lampen af te gaan op de energie label.

· Volg onze raadgevingen indien het glas gebroken is.

· Raadpleeg de technische specificaties van onze producten verlichting.

Sanitair

· Maak gebruik van je regenwater. Deze kan dienen om uw tuin te besproeien of om uw wagen te kuisen maar ook om uw toiletten of uw wasmachine van water te voorzien.

· Voorzie uw jachtbak (waterreservoir van uw toilet) van een economisch mechanisme met dubbele bediening 3/6L.

· Bij de aankoop van een kraan kiest u best voor een model dat voorzien is van een waterbesparingsysteem.

Binnenkort vakantie!

U vertrekt voor enkele dagen of enkele weken, vergeet dan deze tips niet :

· Zet de verwarming op waakstand.

· Zet de boiler uit voor het water van de badkamer evenals die voor de spoelbak.

· Trek de stekker van uw audiovisuele apparaten uit, alsook die van de informatica apparatuur. Zij zullen hierdoor niet alleen niets verbruiken maar zullen ook geen geleider zijn bij eventuele bliksem.

Info over premies

Afhankelijk van uw woonplaats komt u in aanmerking voor diverse premies of financiële hulp. En dat geldt niet alleen voor eigenaars, maar ook voor huurders. Dit zijn de internetadressen waar u alle informatie over dit onderwerp kunt terugvinden:

Energieportaal van het Vlaams Gewest

Leefmilieu Brussel

Terugname van uw elektrische apparaten

Brico verbindt zich ertoe uw elektrische apparaten terug te nemen bij elke aankoop van een soortgelijk apparaat.

De bijdragen Recupel en Ecotrel en de wettelijke recyclagebijdragen zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de nieuwe producten.