Brussel/Evere, 28 april 2021 – Brico opent vandaag een nieuwe winkel in de Brusselse gemeente Evere. Daarmee versterkt de doe-het-zelf-specialist haar positie in de regio rond de hoofdstad. De nieuwe winkel is vanaf woensdag 28 april geopend voor klanten.

Brico blijft zo werk maken van het compleetste en grootste netwerk aan doe-het-zelf-zaken in België. Met 145 vestigingen in het hele land, kon ook Evere niet achterblijven. De Brusselse regio is voor Brico erg belangrijk en vandaar de opening van het laatste nieuwe filiaal.

Gekende doe-het-zelf-concept met visie op de toekomst
In het pand waar tot voor kort een Brantano-schoenenwinkel gevestigd was aan de Gemeenschappenlaan in Evere, zal voortaan een erg ruim aanbod aan gereedschap, klusmateriaal en tuinbenodigdheden worden aangeboden. Filiaalmanger Aurélien Biren staat alvast te trappelen om de eerste klanten te verwelkomen: “We hebben heel wat tijd en energie in deze winkel gestopt om hier het gekende doe-het-zelf-concept van Brico te kunnen lanceren en zijn trots op het resultaat”.

Vandaag gaat eveneens een nieuwe Brico open in Marche-en-Famenne. Twee openingen op één dag, na een uitdagend jaar. Het ultieme bewijs dat Brico nog steeds geloofd in de toekomst van de ‘bakstenen’ winkel. “Wij blijven investeren in de beste winkelervaring voor onze Belgische makers. De voorbije periode hebben ook wij vastgesteld dat online verkoop een steeds prominentere rol is gaan spelen in onze maatschappij, maar de combinatie fysiek en digitaal blijft nog steeds het beste recept voor de Belgische consument. En dus investeren we vol in de tastbare winkelervaring”, aldus Rudi Schautteet HR Director Brico & BricoPlanit

1.300 vierkante meter en 30.000 unieke producten
Op een oppervlakte van 1.300 vierkante meter biedt het nieuwe filiaal van Brico in Evere 30.000 unieke producten aan. Een groot assortiment voor alle kleine renovaties, zowel in huis maar ook in de tuin. Naast de juiste producten, kan je er ook terecht voor advies op maat en ondersteuning in het verfatelier, de hout- en glaszagerij.

“Ons team van 15 mensen is klaar om het startschot te geven”, besluit filiaalmanager Biren. “We gaan voor een vlekkeloze service en staan klaar om onze klanten met het juiste advies en de gekende Brico & BricoPlanit-service bij te staan.”