Onze waarden

Onze ambitie

De nummer één DIY winkel worden in België door klanten te helpen om hun doe-het-zelf projecten succesvol aan te pakken.

Deze ambitie maken wij dag na dag waar door het doe-het-zelven voor iedereen haalbaar te maken. Wij focussen daarbij op 4 punten:
1. Een productaanbod dat kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs combineert.
2. Een aantrekkelijke en weldoordachte winkelinrichting.
3. Klantgerichte medewerkers die vakkundige, praktische en nuttige adviezen geven.
4. Opleidingsateliers op maat van de klant.

 

Ons maatschappelijk engagement, een concrete aanpak

Partner in duurzame ontwikkeling, wij kiezen uitdrukkelijk voor samenwerking met leveranciers die op een verantwoorde manier produceren, met duurzame materialen. Dit engagement vertaalt zich concreet in een breed assortiment FSC gelabelde producten in de afdelingen hout en tuin, zoals parket en tuinmeubelen. Wij bieden ook een ruim assortiment milieuvriendelijke of energiebesparende producten zoals ecologische verven, natuurlijke meststoffen, milieuvriendelijke brandstoffen en spaarlampen. Brico wil ook zijn ecologische voetafdruk verkleinen en treft daarom maatregelen om het energieverbruik te doen dalen, de logistiek te stroomlijnen en het afvalbeheer te optimaliseren.

Partner van de economische en sociale ontwikkeling, op lokaal vlak kiest Brico voor economische en sociale ontwikkeling. Onze groeistrategie is goed voor honderden banen, onder meer door het sluiten van franchiseovereenkomsten en partnerschappen met leveranciers en lokale onderaannemers. Brico is zich bewust van zijn sociale rol en steunt verschillende projecten gericht op professionele integratie, zoals het cultureel diversiteitsplan, het project cap’Ten en de Bricoleurs du Coeur.

 

Onze waarden: Open, actief en positief

Open

Open en transparant zijn, door informatie te delen, aandachtig te luisteren, door te vragen, aannamen te checken en in te gaan op reacties

Actief

Proactief handelen en je verantwoordelijkheid nemen om resultaten te bereiken; veerkrachtig zijn in verschillende omstandigheden en proactief, gemotiveerd en met energie aan specifieke doelen werken.

Positief

Plezier in het werk hebben en met een positieve houding en een can-do mentaliteit bijdragen aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, zelfs als het om een onderwerp gaat dat niet direct van persoonlijk belang is.