XL eettafel maken

  • stappen
    4

Stap 1

Een mooie eettafel voor zowel binnen als buiten kost je al gauw 600/700 euro. Het kan natuurlijk veel goedkoper als je de tafel zelf bouwt. Hieronder vind je een stappenplan die je in 4 stappen laat zien hoe je een simpele maar mooie eettafel kan maken. Daarnaast kan je ook met de afmetingen spelen en een bijpassend bankje maken,

Stap 2

Zaag 4 planken met een lengte van 180 cm. Vervolgens zaag je 2 planken met een lengte van 170cm. De 2 buitenste planken zijn iets korter zodat de tafelpoten toegevoegd kunnen worden (hier hebben de tafelpoten een dikte van 5 cm).

Stap 3

Zaag vervolgens 2 planken met een lengte van 170cm. In de breedte gebruiken we 3 planken met een lengte van 75 cm (er van uitgaand dat een plank gemiddeld 5 cm dik is).

Plaats de tafelbladplanken tegen elkaar aan en gebruik houtlijm om ze te verbinden. Gebruik vervolgens schroeven om de verbindingsplanken te bevestigen aan het tafelblad. Gebruik bij de verbindingsplanken een haakse zoek om perfecte hoeken te creëren.

Om meer stabiliteit te krijgen kan je 8 hoekverbinders plaatsten om ervoor te zorgen dat de tafel geen wiebelproblemen krijgt in de toekomst.

Nu heb je aan beide uiteinde 4 planken die 5 cm uitsteken.

Stap 4

Voeg als laatst de tafelpoten toe. Gebruik hiervoor lijm en schroeven. Bepaal zelf hoeveel schroeven er nodig zijn. Dit varieert namelijk per lengte. Plaats tussen de tafelpoten een plank van 55 cm om een mooie afwerking te krijgen. Gebruik hiervoor ook lijm en schroeven om de planken te bevestigen.

De afbeeldingen zijn overigens van http://ana-white.com.