Winterband-kussen

  • stappen
    6

Stap 1

Op uw oude winterbanden luidt u dit jaar heel ontspannen de lente in. En dan niet in de auto, maar thuis! Met de juiste materialen en wat handigheid verandert u uitgediende winterbanden in een heel bijzonder krukje met profiel. Kleurrijk gelakt plaatsen de originele zitplaatsen individuele accenten in huis en op het balkon.

Stap 2

Lakken

Maak eerst de banden schoon. Vervolgens kunt u deze in uw lievelingskleur lakken. Dat lukt gelijkmatig en eenvoudig met het verfspuitsysteem PFS 2000. Laat daarna alles goed drogen.

Stap 3

Zitvlak opmeten

Om ervoor te zorgen dat de zitplaat precies in het bandgat past, meet u de diameter op en brengt deze vervolgens over op de plaat. Dat lukt heel eenvoudig met een nagel en touw: Plaats de nagel in het midden van de plaat, bevestig het ene uiteinde van het touw in lengte van de radius daaraan, knoop het andere uiteinde aan de stift en teken een cirkel.

Stap 4

Zitplaat uitzagen

U kunt nu de houten plaat uitzagen, bijvoorbeeld met de accumultizaag PST 10,8 LI.

Stap 5

Schuimstof op maat snijden

Snij de schuimstof langs de houten plaat met een tapijtmes op maat. Leg daarna de plaat op de stof en knip deze met een extra randtoeslag van 7 cm uit.

Stap 6

Zitvlak aan elkaar nieten

Nu is het de beurt aan de accutacker, bijvoorbeeld de PTK 3,6 LI: leg de schuimstof en de stof in het midden op de houten plaat, draai het geheel om en niet de stof aan de plaat vast. Leg het beklede vlak in de band. Klaar is de flitsende zitplaats!