Voordeur schilderen

  • Tijd
    3 minuten
  • Kosten
    €30.0
  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Onze voordeur een andere kleur geven staat al een tijdje op de planning. Op houzz.com heb ik een paar foto's gevonden van een witte voordeur die een transformatie krijgt. Ik weet niet of rood echt mijn ding is, maar de foto's laten me behoorlijk twijfelen!

Stap 2

Het ontvetten en schoonmaken is een must. Je kan histor ontvetter gebruiken of stMarc. Je krijgt het mooiste resultaat als je het deurbeslag en eventueel deurbel en brievenbus los schroeft. Ook kun je dan sneller doorwerken. Vul eventuele gaatjes en scheuren met houtvuller. Gebruik vervolgens schuurpapier om de oppervlakte goed glad te krijgen.

Stap 3

Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape. Doe dit zorgvuldig, want voordat je het weet zit je verf te schrapen van het glas.

Stap 4

Verf eerst alle ornamenten en vormen op de deur. Dit maakt uiteindelijk het schilderen een stuk makkelijker.

Stap 5

Controleer of de deur egaal is geschilderd en dat er geen ophopingen ontstaan (foto 1). Er wordt wel vaak aangeraden om na 24 uur een tweede laag te verven om een strakker resultaat te krijgen. Wat vinden jullie van de kleur en wat lijkt jullie wel een gave zomerkleur?