Vloer isoleren met Easycell Systeem

  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Om de vloer te isoleren in oude huizen kan het soms lastig zijn om tussen de plafond en vloer isolatie aan te brengen. Dat kan eigenlijk alleen goed als het plafond of de vloer open is, maar dat zal niet altijd het geval zijn.

Easycell is een systeem waarmee je holle ruimten, zoals tussenverdiepingen , makkelijk kan isoleren, zonder alles open te halen. Het vermindert geluidoverlast en houdt de warmte binnen. Het isoleren gebeurt door inblazen van vlokken gemaakt van volgens mij papiervezels. Kijk ook op hun site voor meer informatie. http://www.easycell.nl/nl/product/informatie

Bij Boels kan je de machine huren waarmee je de Easycell onder de vloer blaast. De pakken isolatie heb ik bij de Brico gekocht, maar volgens mij kan je het ook online kopen.

Stap 2

Voordat je begin moet je gaten in de vloer maken die je later kan afsluiten met kurken. Door die gaten kan je de easycel inblazen. Je kan ook een aantal planken weghalen uit de vloer die je later weer terug legt. De laatste keer dat ik het heb gedaan (op de foto's) heb ik dat op die manier gedaan.

Stap 3

Sluit nu de machine aan en vergeet vooral niet een plaatje weg te halen net boven de slang. Die zorgt er anders voor dat er geen isolatie materiaal de slang inkomt en daar kan je lang naar zoeken weet ik uit ervaring. Zet alles klaar zodat je makkelijk nieuwe pakken isolatie kan grijpen en de machine blijven voeden. En doe het eerste pak in de machine.

Stap 4

Doe de slang tussen de vloer en plafond langs de balken. Schuif de opening redelijk naar het einde en zet de machine aan. Als het goed is blaast de machine de easycel in het compartiment. Je zal zien dat de isolatie steeds meer naar je toe komt en af en toe moet je de slang iets terug halen om te zorgen dat alles goed wordt gevuld. Als je het via de gaten doet in de vloer, dan moet na verloop van tijd een het volgende gat pakken en daarna afdichten met de kurken.

Mijn ervaring is dat je dit het beste kan doen met twee man. Eentje houdt de slang onder de vloer in de gaten en de ander vult de machine. Zorg ervoor dat je de machine niet te vol doet , dat werkt het beste.

Stap 5

Ga zo alle gaten en compartimenten af totdat de hele tussenruimte is geïsoleerd. De laatste stukjes kan je nog met de hand vullen en dan de vloer weer afsluiten. Het is wel een stoffig werkje, maar zeker goed zelf te doen. En het is een mooie oplossing voor afgesloten tussenruimtes die je niet helemaal open wil of kan maken om te isoleren.

Dit heb je nodig

Gereedschappen