TV wandbeugel maken

  • Tijd
    1 uur
  • Totaal aantal stappen
    8

Stap 1

Na laatst bij een vriend van mij een buis in de muur gemaakt te hebben waar de kabels van zijn TV door heen konden, was het nu tijd om de nieuwe TV aan de muur te hangen. De beugel voor een flatscreen plat aan de muur die we gebruikt hebben: https://www.vogels.com/nl-nl/c/tv-beugels-en-tv-standaards/tv-muurbeugels/thin-305-ultrathin-flat-platte-tv-muurbeugel

Stap 2

Bevestig de verticale hangbeugels op de achterkant van de TV. De handleiding van de ophangbeugel is erg goed en duidelijk. Er zitten diverse boutjes in verschillende maten bij de beugel zodat het op ieder merk van tv vastgemaakt kan worden.

Stap 3

Bepaal waar je de tv op de muur wil hebben door deze voor de muur te houden. Houd er rekening mee dat de bovenkant van de tv niet de bovenkant van de ophangbeugel op de muur is. De ophangbeugel zit een stukje onder de bovenkant. Meet de afstand van de bovenkant van de tv naar de beugel op de achterkant van de tv en teken de gaten van de beugel deze afstand naar beneden af op de muur.

Stap 4

Er zitten bij de ophangbeugel schroeven en pluggen. Ik gebruik deze meestal niet, ik vind ze altijd een beetje klein. Voor de extra zekerheid gebruik ik altijd iets grotere pluggen en draadbouten M10 met ring.

Stap 5

(TIP) Meet de lengte van de plug af op de steenboor en plak een stukje schilderstape rond de boor zodat je weet tot hoever je moet boren in de muur.

Stap 6

Draai de middelste bout in de plug, (nog niet volledig vast). Hang nu de ophangbeugel waterpas op de muur.

Stap 7

Als de ophangbeugel waterpas hangt, draai je de linker- en de rechter draadbout vast in de pluggen.

Stap 8

Hang de TV aan de ophangbeugel aan de muur. De kabel kunnen nu door de buis in de muur zodat die mooi uit het zicht zijn. Er komt nog een laag kastje onder de TV te staan zodat het gat in de plint waar de kabels straks uitkomen ook niet meer te zien is.