Terug naar school: bureau maken met leuke laatjes

  • tijd
    6 Dag
  • stappen
    9

Stap 1

De scholen zijn weer begonnen en de boeken zijn binnen. Het enige wat nog ontbreekt is een cool bureau! Met dit stappenplan kan je met 1 underlayment plaat (ja, slechts 1!) een gaaf bureau maken met een paar heel leuke opties. De benodigheden zijn: 1 underlayment plaat (122 x 244 x 1,8) 4 bureaupoten 4 scharnieren Schroeven (+/- 30mm)

Stap 2

De meeste bouwmarkten bieden de mogelijkheid om de plaat te zagen. De fijnere zaagwerk moet je helaas zelf doen. De bureau bestaat uit 2 grote platen en een stuk of 30 latjes. De bovenste plaat wordt gezaagd in 5 stukken (zie foto 2).

Stap 3

Zaag de stroken en meet hoeveel cm je nodig hebt in de breedte. Plaats altijd 5 latjes op elkaar om de juiste dikte te krijgen.

Stap 4

Neem de latjes en vorm 2 vaste "laatjes". Bekijk stap 2 voor de afmetingen die je moet gebruiken.

Stap 5

Zaag de bovenste plaat en leg de platen neer op de laatjes. Bekijk of alles correct is gezaagd voordat je de platen bevestigd.

Stap 6

Plaats de scharnieren op de bovenste onderdeel en markeer de plekken waar de scharnieren komen te liggen. Zaag kleine strookjes met een cirkelzaag en verwijder de resten met een beitel. Schroef vervolgens de scharnieren vast en controleer of de scharnieren goed werken.

Stap 7

Schroef vervolgens alle delen vast en schuur lichtjes alle bovenste delen. Plaats als laatst de poten.

Stap 8

Je kan de laatjes organiseren met verfstokjes en balkjes.

Stap 9

De laatjes die open gaan kunnen bewerkt worden met bordverf en spiegels. Binnen enkele uren kan je een multifunctionele tafel maken die voor meerdere doeleinden te gebruiken is! (http://homemade-modern.com/)