Te weten bij het beginnen verven

  • stappen
    5

Stap 1 | Kies de geknipte primer

Zijn je muren schilderklaar? Breng een primer aan om de afwerkingslaag beter te laten hechten, oneffenheden te verbergen en eventuele verschillen in verfabsorptie ten gevolge van de structuur van de materialen weg te werken. In ons assortiment vind je er in verschillende kleuren en voor elk gebruik. Kies de juiste primer en vraag raad indien nodig.

Stap 2 | Een plafond schilderen

Werd je plafond afgekrabd, opgevuld, opgeschuurd en gereinigd? Tijd om te schilderen dus! Begin met een grondlaag, gevolgd door een of twee afwerkingslagen. Schilder eerst de randen en hoeken met een borstel. Doe daarna de rest van het plafond met een rol. Een goeie tip? Kijk altijd naar het licht wanneer je schildert. Zo zie je waar je al bent geweest en vermijd je zichtbare overlappingen en rolvegen.

Stap 3 | Kies het ideale wit

Met wit zit je altijd goed en vermijd je schreeuwerige combinaties. Deze kleur (die er wetenschappelijk gezien geen is) past perfect bij alle andere kleuren. Wit wordt niet vuil… als je kiest voor afwasbare verf, satijn dus. Bovendien neemt het verschillende, vaak warme tinten aan naargelang het licht in de kamer. Kortom, ga snel naar je Brico en ontdek alle nuances van deze weergaloze ‘kleur’.

Stap 4 | Beken kleur

Aan kleuren zeker geen gebrek. Bij Brico kan je dankzij ons uitgebreide kleurenpalet en onze kwaliteiten zelfs oneindig veel (of toch bijna) combinaties bedenken en aanbrengen. Klassiek, origineel, trendy, retro,… in onze rekken vind je alles om aan je verlangens te voldoen. En als je ondanks onze ruime keuze dan toch je droomkleur niet vindt, is er nog altijd onze verfmengmachine. Laat je verbeelding de vrije loop!

Stap 5 | Kies de juiste kleur

De gedroomde kleur vinden, gaat vaak met veel stress gepaard. Je hebt een voorkeur voor kleur “x”, maar hoe meer je erover praat, hoe meer vragen er rijzen en hoe minder zeker je bent van je stuk. Misschien wordt het beter met een gele, rode of groene toets? Past de gekozen kleur met de meubels? En is de kleur ten slotte nog in de mode? Gelukkig zijn we bij Brico niet spaarzaam met goeie tips. Een hele geruststelling dus !

Klaar om te beginnen verven? Je kan alvast beginnen met de muren te schilderen!