Steigerbank maken

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Voor ons huis heb ik een bankje gemaakt van steigerhout om in de ochtend lekker van de zon te kunnen genieten.

Op internet kan je genoeg inspiratie opdoen in ontwerpen. Je ziet vaak van de grote blok banken (brede armleuningen) en dat wilde ik niet. Het moest een beetje een slanke bank worden. In het ontwerp heb ik gezorgd dat alles uit brede planken kan worden gemaakt, zodat je zo weinig mogelijk in de lengte hoeft door te zaken. Wel heb ik een plank in reepjes van 5cm laten zagen om de zitting te kunnen versterken en om de leuning mee af te werken.

Begin met de zijkanten. Ik heb de 65cm hoog gemaakt en 3 plaken breed. Ik heb ze boven en onder aan elkaar vast gemaakt met stukje van 5 cm zoals je op de foto kan zien.

Stap 2

Maak vervolgens de leuning en zitting. Deze heb ik twee planken breed gemaakt. Aan de onderkant heb ik deze tot een geheel gemaakt door er een regelwerk onder te maken van de 5cm latjes. Dit zorgt er voor dat de zitting en leuning een geheel wordt en geeft een stuk stevigheid.

Stap 3

Zet nu de leuning en zitting tussen de zijkanten en schroef deze vanaf de buitenkant vast. Ik heb aan de binnenkant van de zijkant wel een paar kleine latjes gemaakt en goed uitgemeten zodat de zitting en leuning daarop kan rusten tijdens het in elkaar schroeven. Anders is het wel heel lastig alles op de goed plek te houden en tegelijkertijd vast te schroeven.

Ik heb niet echt een tekening gebruikt, maar meer als op de foto’s is het niet. Laat maar weten als je ook zo’n bakje wil maken, ik help je graag verder! Og en gebruik graag RVS schroeven. Is wel wat duurder, maar veel mooier en blijft er ook langer goed uitzien. Zeker als je de bank buiten zet.