Spiegel met planchet

  • Kosten
    €17.28
  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Zelf zo’n leuke spiegel met een planchet eronder is helemaal niet moeilijk te maken. In het onderstaande stappenplan zie je hoe dit moet. Je hebt de volgende spullen hier voor nodig: 1 x Plieger sanitairspiegel basic 60 x 30cm 6 x Koperen (sencys) knietjes van 22 x 22mm 1 x Ronde stok 2700 x 23mm Koperen zadeltjes (sencys-roodkoperen-zadel-enkel-22mm) MDF plaat 122cm x 61cm x 18mm) Sencys mat zwart spuitlak 400ml Pradel Pierre spiegellijm cartouche 310 ml Montagelijm/silicone Schroeven

Stap 2

Je kunt natuurlijk ook alleen maar koper gebruiken voor de omhuizing, maar aangezien dit later zwart geverfd gaat worden is het beter om te kiezen voor hout. Hout is veel goedkoper en hoeft natuurlijk niet geslepen en gesoldeerd te worden. Hierdoor is het niet alleen goedkoper maar ook nog eens sneller. Zaag het ronde hout op maat: 2 stukken van circa 75cm voor de zijkanten. 2 stukken van circa 30cm voor de onder en bovenkant. Zaag vervolgens het MDF op maat: 1 stuk ter grootte van de spiegel, in dit geval 60x30cm. 1 stuk strook van 30x15cm voor het planchet.

Stap 3

Bevestig met montagesilicone het ronde hout in de koperen knietjes. Bevestig de plank voor de spiegel met koperen zadeltjes aan het frame en doe dit ook met het planchet.

Stap 4

Ontvet alles en spuit dan het frame, het planchet en de zijkanten van het mdf van de spiegel met de matzwarte spuitlak .

Stap 5

Als alles droog is kan de spiegel vastgeplakt worden op de grote mdf plaat. Doe dit met speciale spiegellijm, omdat deze geen zuren bevat die de spiegel kunnen aantasten.