Snel een mooie steigerhouten stoel maken

  • tijd
    5 Dag
  • stappen
    4

Stap 1

Leuke eenzitszetels zijn vaak erg duur om los te kopen. Het maken ervan is een gelukkig een stuk goedkoper.

Zaag de planken naar de gewenste formaten. Hieronder worden er planken gebruikt met een lengte van 800mm. Voeg de randen samen door middel van schroeven. Wil je zo min mogelijk schroeven zien, gebruik dan de Undercover jig om gaten te boren (laatste foto).

Stap 2

Zet de zitvlakte in elkaar. Begin met de planken van 800mm vast te schroeven aan de planken van 600mm. Gebruik hiervoor een balkje in elke hoek voor meer stabiliteit.

Meet hoeveel ruimte de rugleuning nodig heeft en laat dat stukje vrij.Plaats als laatst de planken voor de zitvlakte. Zorg ervoor dat er ruimte blijft tussen de planken zodat de regen zijn weg naar de grond kan vinden.

Stap 3

Plaats de armleuningen aan beide kanten. Bepaal zelf de breedte van de leuningen. Hoe dunner de armleuning des te meer zitvlakte.

Stap 4

De laatste stap is schuren en lakken. Een soortgelijke tweezit kan je hier vinden: https://www.brico.be/makers/nl/doe-het-zelf/designer-bank-maken-van-steigerhout/

Zo kan je binnen een dag of twee je eigen tuinmeubelset maken. Een stappenplan voor een bijpassende tafel komt er nog aan.

Dit is trouwens het terras van George Clooney