Schuur repareren

  • stappen
    3

Stap 1

Wat een klimop niet kan doen met een schuurt. Onze schuur was begroeid met wat ooit waarschijnlijk is begonnen met een klein onschuldig plantje en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een enorme plant. De klimop hecht zich aan het hout met allemaal kleine worteltjes en het gevolg daarvan is dat het ook erg vochtig blijft en uiteindelijk gaat rotten.

Bij het weghalen van de klimop van de wanden verpulverde het hout. Je kon de stukken in je hand fijnknijpen tot stof. We moesten dus iets doen. Het dak was nog goed en de wanden die niet waren begroeid ook, dus hebben we ervoor gekozen om de wanden en een aantal balken te vervangen. En daarbij ook meteen de deur verplaatst naar de zijkant.

Stap 2

De oude wandjes waren gemaakt van vuren latten en bevestigd op de constructie balken. We hebben vergelijkbare latten gekocht met mes en groef. Ook hebben we een aantal balken vernieuwd met tuinhouten balken. Van vuren balken hebben we een nieuw kozijn gemaakt aan de zijkant van het schuurtje.

Stap 3

Nadat de balkenstructuur weer stevig was hebben we alle wanden bekleed met het nieuwe hout en uiteindelijk de deur opnieuw gemonteerd in het nieuwe kozijn.

Als laatste alles een laagje vernis gegeven voor een mooiere look.