Robot XXL maken

  • tijd
    2 Uur
  • Kosten
    €2.29
  • stappen
    5

Stap 1

Wil je nou een leuke grote robot van hout maken? Volg dan de onderstaande stappen. Eventueel kun je de robot (deels) van resthout maken waardoor je (vrijwel) niks er voor hoeft uit te geven. Maak 2 grote blokken voor het hoofd en romp (bijvoorbeeld 20x20x20 cm voor het hoofd en 30x30x30 cm voor de romp) en 2 kleinere voor de benen (bijvoorbeeld 20x9x9 cm). Gebruik 2 plankjes voor de armen (bijvoorbeeld 20x10x1,8 cm). Gebruik voor de nek een houten klosje.

Stap 2

Het hoofd maken Zaag de platen op maat zodat je er een vierkant van kan maken (of laat dit doen bij de zagerij) en schroef deze aan elkaar. Vergeet niet om het met een kleine boor voor te boren zodat het hout niet splijt. Bevestig voordat je het hoofd helemaal dichtmaakt de nek. Gebruik 2 schroeven voor een vaste positie of een lange bout die net genoeg speling heeft om het hoofd te kunnen draaien.

Stap 3

De romp en benen maken Herhaal stap 2. Bevestig de romp aan de nek en maak de romp weer helemaal dicht. Monteer dan de benen.

Stap 4

De armen Plaats de armen aan de zijkant in de stand die jij leuk vindt.

Stap 5

De ogen en mond Wij gebruikten een metalen ring voor de ogen. De mond is een latje dat op het hoofd gelijmd is. Uiteraard kan je hiervoor andere materialen gebruiken die je nog hebt liggen. Tip: Laat de platen zagen in de zagerij van Brico, of zaag alles zelf met een cirkelzaag. Wil je de robot buiten plaatsen? Maak hem dan met beits of lak waterbestendig.