Regenpijp repareren

  • tijd
    5 Dag
  • stappen
    1

Na een flinke regenbui merkte we steeds vaker dat in de kelderkast een wat vreemde lucht hing. In de kruipruimte zag ik ook dat de binnenkant van de spouwmuur helemaal nat en ook wat beschimmeld was. Blijkbaar was de buitenkant van de muur erg nat en is alles vochtig geworden.

De vraag is dan altijd waar komt het water vandaan. Aan de buitenkant van de vochtige plek ging onze regenpijp de grond in, dus dat lag wel voor de hand.

Na het uitgraven van de regenpijp bleek deze ook stuk te zijn en bij elke regenbui liep het water naast de afvoerbuis in de grond en langs de muur naar beneden.

Ik heb de oude buis van aardewerk helemaal doorgespoeld met een hogedrukspuit om al het zand dat er was gelopen weg te spoelen. Daarna met nieuwe PVC pijp weer een buis gemaakt en de aansluiting op de oude buis afgedicht met watervaste kit. Ik heb daar kit voor gebruikt de ook hecht aan natte oppervlaktes. De PVC buis kan je makkelijk op maat zagen met een ijzerzaag en verlijmen met PVC lijm die je bij de Brico in de je buurt kan kopen.

Daarna alles weer dicht gegooid met aarde en probleem opgelost.

Nog tips nodig voor bouwen of verbouwen? Wij verzamelden alles op 1 plaats!