Plafond verven

  • stappen
    4

Stap 1

Om een plafond te witten heb je in de eerste plaats goede spullen nodig. Veel mensen besparen nog al op kwasten, verf en rollers, maar toch zijn kwalitatieve verfbenodigdheden de investering waard. Goedkope verf dekt vaak niet goed, waardoor je het twee of drie keer moet doen, wat uiteindelijk meer verf en vooral ook tijd kost. Goedkope kwasten en rollers verliezen nog wel eens haren of stukjes vacht van de roller wat het geheel er niet mooier op maakt.

Eerst het plafond stofvrij maken en ontvetten met bijvoorbeeld wat amoniak opgelost in water. Bij net nieuw gestukte plafonds of muren eerst een laagje primer op het stukwerk aanbrengen. Anders zuigt de verf meteen in het stukwerk waardoor het niet mooi wordt en je het ook meerdere keren moet verven.

Stap 2

Plak de muren die je geen nieuwe kleur wil geven af met schilderstape.

Stap 3

Doe eerst de randen met een kwast met de latexverf. Met een roller kan je niet goed in de hoekjes komen en loop je ook de kans dat je toch op de muren verft of zelfs de tape wegrolt.

Stap 4

Na de randjes kan je de rest van het plafond rollen. Het beste kun je de roller op en stok monteren zodat je niet steeds het trapje op en af hoeft te klimmen. Zorg dat je de verf goed verdeelt door in verschillende richtingen te rollen. Na het drogen kan je pas goed zien of het goed heeft gedekt en of je het eventueel nog een keer moet doen.