Palletzwembad maken

  • stappen
    6

Stap 1

Bij een vriend van ons in Frankrijk hebben we afgelopen zomer een zwembad in de tuin gemaakt van pallets en plastic zeil. De pallets had hij overgehouden van bouwmaterialen die erop geleverd waren en hij vroeg zich af of hij er iets nuttigs van zou kunnen maken. Hieronder de beschrijving van een dag zwembad maken:

Stap 2

Als eerste hebben we een zeil op de grond gelegd als ondergrond voor het zwembad. Op het zeil hebben we een rondje gemaakt van 10 (euro) pallets die op hun zijkant staan.

Stap 3

Met stukjes plank hebben we de pallets aan de bovenkant en buitenkant aan elkaar vast geschroefd. Je ziet de verbindingsplankjes op de foto zitten. Om later de druk van het water aan te kunnen zijn er 6 oranje spanbanden rondom de pallets gedaan. Dit alles maakt het een stevig geheel.

Stap 4

Om het scheuren van het zeil te voorkomen moet je de pallets aan de binnenkant bedekken. Wij hebben gebruik gemaakt van (grijze) verhuisdekens en oude handdoeken.

Stap 5

Hier is de binnenkant bedekt met een groot stuk dik blauw plastic. Aan de bovenkant is het vastgezet met geel plakband om het tijdelijk op zijn plek te houden.

Stap 6

De bovenkant/rand van het zwembad is afgewerkt met een aantal planken. Deze planken zorgen ervoor dat het blauwe zeil goed vast zit, je kan er goed op zitten en het maakt het geheel ook weer steviger. De buitenkant hebben we bedekt met bamboe/rieten matten. Vullen met de tuinslang en het zwembad was klaar! Erg leuke klus om in een dag te doen, onze vrienden hebben er de hele zomer erg veel plezier van gehad.