Maak je eigen kartonnen laptop

  • tijd
    2 Dag
  • Kosten
    €7.19
  • stappen
    5

Stap 1

Voor echte IT kindjes is het natuurlijk leuk om een laptop te maken. Benodigdheden voor deze surprise: - groot stuk karton - stanleymes - zwarte krijtverf - krijt - penseel - snijmat - tape - lijm - pen - liniaal

Stap 2

Start met het uitsnijden van een vierkant van 11 x 17 cm. Gebruik hiervoor een stanleymes en een liniaal. Trek in het midden een lijn met een liniaal en potlood. Op deze lijn zal het dubbel gevouwen worden zodat je een toetsenbord en een scherm krijgt. Versterk dit met tape, zodat de laptop intact blijft wanneer je kinderen ermee spelen.

Stap 3

Knip drie kleinere rechthoeken uit een ander stuk karton (een voor het scherm, voor het toetsenbord en een voor de muis). Verf elk stukje karton met krijtverf en laat dit goed drogen. Als ze goed droog zijn, kan het met behulp van lijm vastgeplakt worden.

Stap 4

Knip uit het resterende karton kleine vierkantjes voor op het toetsenbord. Zorg ervoor dat de vierkantjes van vergelijkbare grootte zijn zodat alles gelijk is.

Stap 5

Kleed hem zelf leuk aan en klaar is je laptop. Een leuke surprise, niet? Veel plezier! (http://www.handmadecharlotte.com/diy-chalk-cardboard-computer/)