Maak je eigen hangplantenbak

  • stappen
    4

Stap 1

Wil je graag je vriendin of moeder verassen met een one of a kind cadeau? Maak dan je eigen plantenbak uit steigerhout! Materialen 4 x lat steigerhout 3 x 3 x 250cm 4 x kroonstenen 2mm 12 x schroeven 4 x 50mm Houtlijm watervast Staalkabel Staaldraadklem Zaag de vier latten van steigerhout in 28 delen. Gebruik acht latten voor de onderkant. Markeer waar je de latten gaat plaatsen (verdeel ze evenredig). Boor de twee verticale latten voor en schroef de zes horizontale latten vast (bekijk foto vier).

Stap 2

Boor in de overige 18 delen 2 gaten (aan elke kant). Voor de onderste twee latten (foto één) boor je een groter gat (halverwege stoppen) voor de kroonstenen Bevestig de staaldraad aan de kroonstenen. Plaats vervolgens het staaldraad via de onderkant in de voorgeboorde gaten. Bekijk de foto's hieronder om de volgorde van de latten te bepalen.

Stap 3

Gebruik een kleine vijl om de vorm van de kroonsteen erin te vijlen. Zorg ervoor dat de kroonsteen er stabiel in zit. Boor met een groter boortje twee grotere gaten, zodat de kroonstenen er niet tegen aan komen (bekijk foto vier).

Stap 4

Lijm de twee latten vast aan de onderste frame. Gebruik hiervoor voldoende lijm. Veeg al het overtollige lijm weg.