Maak een go-cart

  • tijd
    1 Dag
  • stappen
    6

Stap 1

Zeepkisten zijn gemaakt van hout of metaal en zijn ‘voertuigen’ zonder motor maar met een ‘stuur’ en wielen. Niet meer dan dat! Geen remmen? Geen remmen! En, zin om jouw eigen go-cart in elkaar te timmeren? Voor de fun of voor een race? Klim aan boord van onze tutorial en klik jouw gordel vast. Teken de verschillende elementen op het waterafstotende multiplex-paneel, afhankelijk van de afmetingen op het schema, en snij ze uit. Je kan het schema hier printen: http://bit.ly/1YmEDaX

Stap 2

Snij ook de andere onderdelen uit in de gewenste afmetingen.

Stap 3

Assembleer alle onderdelen. Om de constructie steviger te maken, voorzie je een frame van winkelhaken. Gezien de geringe dikte van de platen (18 mm) worden deze op het frame bevestigd met winkelhaken (een soort van chassis).

Stap 4

Bouw nu de wielassen volgens de instructies op het montageplan. Begin met het voorstel, dan het achterstel en maak er de vier wielen aan vast. Vergeet niet om gaatjes te boren en twee haken te bevestigen aan het voorstel. Aan deze twee haken maak je het touw vast waarmee je zult draaien. Maak de assen vast aan het frame van winkelhaken en bind de stuurtouwtjes (kabels) vast aan de haken.

Stap 5

Zet jouw zeepkist op haar wielen. Schilder en versier ze in de kleuren van jouw ‘team’.

Stap 6

Begin maar al te oefenen! Voorzie een helm en arm- en beenbeschermers en waag je niet te snel op steile hellingen. Eerst moet je jouw zeepkist goed onder de knie krijgen. En vergeet vooral niet dat die geen remmen heeft! Veel plezier!