Kozijnen schilderen

  • nombre d'étapes
    1
partager
Imprimer

Om een mooi resultaat te krijgen van je schilderwerk zijn een aantal dingen belangrijk. In de eerste plaats is het erg belangrijk om voordat je gaat schuren het houtwerk eerst te ontvetten. Als je dat niet zou doen schuur je de vettigheid gewoon mee en zal je verf minder goed hechten aan het hout.

Na ontvetten goed schuren en echt goed schuren. Zeker niet het leukste klusje, maar als alles mooi vlak is en krijg je wel het beste resultaat. Daarna alles goed stofvrij maken en dan zet je het kozijn in de grondverf. Ik plamuur daarna pas de oneffenheden. De meningen zijn hier wel over verdeeld, maar voor mij werkt deze volgorde het beste. Als de plamuur goed droog is de boel weer een keer schuren en eventueel nog een keer in de grondverf. Dan alle kieren dichtkitten met acrylaatkit en nog een keer goed stofvrij maken.

Vervolgens het kozijn netjes aflakken. Laat je wel goed informeren over de verf die je gaat gebruiken. Mijn ervaring is dat goedkoop bijna altijd duurkoop is. Goedkopere verf heeft vaak minder pigment dan duurdere verf en daardoor zal je meer lagen moeten aanbrengen om hetzelfde resultaat te krijgen. Ook een net wat betere kwast zorgt voor een veel beter resultaat.