Knusse tafellamp van augurk-bokaal

  • Tijd
    30 seconden
  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Reinig grondig een grote augurk-bokaal en verwijder de etiketten. Daarna boor je met een glasboor een gat onderaan in de bokaal. Zorg dat het gat groot genoeg is zodat de elektriciteitskabel erdoor kan.

Stap 2

Draai nu het deksel terug op de pot en boor in het midden een gat dat net zo groot is als de nippel die er door moet om de fitting vast te houden. In het gat waar de kabel door moet stak ik een heel eenvoudig afdekkapje dat ik doorboorde. Dit zal de kabel beveiligen tegen de eventuele scherpe rand waar het gat geboord werd.

Stap 3

Steek nu de kabel van buiten naar binnen door het gaatje in de bokaal. Ik koos voor een kant en klare kabel met schakelaar. Eventueel kan je ook voor een decoratievere kabel kiezen aangezien je de kabel zal blijven zien door de bokaal. Achtereenvolgens gaat de kabel door de moer, de nippel, het deksel en de fitting. Draai alles aan zodat de fitting vast op het deksel komt te staan. De bokaal kan eventueel opgevuld worden met schelpjes, keien, gekleurd zand, ... Nu enkel nog de lampenkap op de fitting vastdraaien en de lamp is klaar.