Kindermeubel maken

In dit stappenplan lees je hoe je een kindermeubel kunt maken. Het kindermeubel is een bureau met een schoolbank. In zowel het bureau als de schoolbank komt opbergruimte.

  • Kosten
    €40.98
  • stappen
    13

Stap 1

Wil je ook een plek waar je al het speelgoed van je kind in kwijt kunt en tegelijkertijd een bureautje voor je kind(eren)? Volg dan deze stappen! Bij het bureautje komt ook een klepbankje/schoolbankje waar opbergruimte in zit! Je hebt dus twee in één. Begin met het zagen van alle planken. Gebruik hierbij lijmklemmen en een lat om eenvoudig recht te kunnen zagen! Je kunt de breedte, grootte en lengte van het bureau aanpassen aan hoe groot de ruimte is, en hoe groot je kind is. Of je kan een groter bureau maken, zodat meerdere kinderen er kunnen aan plaatsnemen.

Stap 2

Er moeten elegante boogjes gemaakt worden voor het onderstel van het bankje. Je kunt zelf natuurlijk ook voor een ander figuur kiezen. Teken één boogje af.

Stap 3

Zaag het boogje uit met een decoupeerzaag.

Stap 4

Tip: trek de uitgezaagde boog vervolgens over op de andere helft. Je krijgt hierdoor twee gelijke delen! Zaag vervolgens nummer twee uit.

Stap 5

Je hebt nu een mooie achterkant voor het bankje. Vergeet het niet glad te schuren!

Stap 6

Als alle onderdelen gezaagd en geschuurd zijn, kunnen ze aan elkaar bevestigd worden. Gebruik hiervoor schroeven en een boormachine.

Stap 7

Verf vervolgens het geheel. In dit geval is de binnenkant blauw en de buitenkant wit. Natuurlijk kan je de blauwe kleur vervangen door roze. ;-)

Stap 8

Zet het geheel in elkaar. In dit geval zijn er twee houten knopen op de achterkant van het bankje vastgemaakt. Hier kan je bijvoorbeeld een jasje aan hangen.

Stap 9

Het schoolbankje/klepbankje is eenvoudig open te klappen waardoor je veel speelgoed op kunt bergen zoals te zien op de foto's! Je kunt de bovenkant van het bankje met scharnieren vastzetten zoals hier gedaan is, maar je kunt er ook voor kiezen om deze helemaal los te laten.

Stap 10

Voor het bureau is gekozen voor verschillende scharnieren. De binnenste twee plankjes kunnen dichtgeklapt worden op de buitenste twee door twee simpele scharniertjes die helemaal kunnen draaien. De buitenste twee zitten aan het bureau vast met inboorscharniertjes.

Stap 11

Plaats het speelgoed in de kastjes! Je huis gaat er een stuk opgeruimder uit zien!

Stap 12

Ziehier het verschil van de kamer voordat het meubel er was, en nadat hij gemaakt en in gebruik genomen is.

Stap 13