Hoe een kerstboom vervoeren?

  • nombre d'étapes
    4
  • Difficulté
    1/5
partager
Imprimer

Stap 1

Zorg ervoor dat de boom tijdens het transport beschermd wordt tegen wind en andere nefaste invloeden (strooizout e.d.). Pak hem desnoods in met plastiek.

Stap 2

Wanneer u hem niet onmiddellijk wil versieren, stockeer hem dan op een koele plaats beschermd tegen wind en zon. Breng hem, indien mogelijk, niet direct van de koude in de verwarmde huiskamer maar acclimatiseer de boom eerst gedurende een nacht in bijvoorbeeld de garage (koele plek). Op die manier wordt de temperatuurschok minder groot.

Stap 3

Tik vooraleer de boom binnen te brengen even tegen de stam zodat losse naalden afvallen. Zaag de stam enkele centimeters korter vooraleer de boom in de steun te plaatsen. Op die manier opent u de houtvaten en kan de boom drinken.

Stap 4

Zorg voor een stevige steun waarbij u niet mag vergeten dat deze ook water (4 tot 6 liter) moet kunnen bevatten. Vul deze voorraad water steeds bij. Gebruik zuiver water zonder additieven. Door de continue watervoorraad zal de boom veel minder snel naalden verliezen dan wanneer u hem op een steun zet zonder water.