Je eigen stoelgarderobe maken

  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

In huis is het motto nu chic in plaats van chaos. Van een paar oude stoelen van de rommelmarkt maakt u in enkele stappen een praktische garderobe voor kleren en accessoires. Een trendy blikvanger in retro-stijl die niet alleen de harten van mannen sneller doet slaan.

Stap 2

Zaagrand markeren

Hoe de stoel een knecht wordt: markeer op het zitvlak van een oude stoel de gewenste zaagrand.
Dat gaat heel gemakkelijk: leg de lat recht op het zitvlak en teken de lijn zoals gewenst af. Let er daarbij absoluut op dat de lijn zo recht mogelijk loopt.

Stap 3

Stoel op maat zagen

Tijd om de afgetekende lijn te bewerken: met de accucirkelzaag PKS 18 LI van Bosch lukt precies zagen. Stel daarvoor eerst de gewenste zaagdiepte in, zet de zaag aan de buitenkant aan en zaag vervolgens het zitvlak door. Als de hoogte van het zitvlak groter is dan de maximale zaagdiepte van de accucirkelzaag, dan moet het vlak rondlopend aan drie kanten worden doorgezaagd. Zaag eerst de houten lat die later als wandhouder zal fungeren, op de breedte van de stoel op maat.

Let op: bij zitvlakken met versterkte zijkanten (zoals in dit voorbeeld) moet de lat zodanig worden gezaagd dat deze tussen de kanten kan worden gezet.

Stap 4

Stoel schuren

Nu krijgt de stoel de laatste schuurbeurt. Bewerk hiervoor met een schuurmachine de zaagkant en het oppervlak van de stoel zolang tot alles glad en soepel aanvoelt. Met de schuurroller PRR 250 ES van Bosch lukt dit dankzij de verschillende opzetstukken ook met gemak bij stoelen met versieringen of gedraaide poten.

Stap 5

Stoel-garderobe aanbrengen

Nu kunt u de houten lat met pluggen en schroeven aan de muur vastzetten. Zet daarna de stoel op de lat. Afhankelijk van de vorm van de stoel schroeft u nu de zijkanten van het zitvlak links en rechts aan de lat vast of, als er geen zijkanten aanwezig zijn, dan zet u het zitvlak direct van bovenaf op de houten lat vast. Klaar is de "stommeknecht" die niet alleen door zijn orde, maar ook door de stijlfactor indruk maakt bij de dames!