Houten envelope

  • Tijd
    1 uur
  • Kosten
    €15.48
  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Deze surprise is een leuk idee om bijvoorbeeld een boek leuk te verpakken. Hier zaag je tweemaal het hardboard in de grootte van de envelope. Zaag het formaat ruim groter dan het boek dat je erin wilt stoppen. Kijk op een papieren envelope hoe de vouwlijnen in verhouding tot de plakranden. Trek met een dikke zwarte stift lijnen van de onderflap van de envelope.

Stap 2

Zaag vervolgens het derde stukje hardboard van de sluitflap. Print de postzegel uit op het gewenste formaat en plak het met wat hobbylijm op een klein stukje hardboard. Zaag dit uit. Door kleine gaatjes te boren langs de scheurranden krijg je een leuk effect. Lijm vervolgens de postzegel op de voorkant.

Stap 3

Boor gaatjes rondom de envelope en zet 1 lange en de twee korte zijdes vast met de boutjes en moeren. Plaats het boek en bevestig de laatste boutjes en moeren. Schrijf met mooie sierletters de naam voor wie de envelope is. Knoop een touwtje om de inbussleutel en laat dit zakken in de sluitflap van de envelope. Doe er pakpapier om en... de envelope in hout is klaar!