Fietsenstalling maken

  • Tijd
    3 uur
  • Totaal aantal stappen
    1

Ik wilde bij ons in de voortuin een paaltje maken waar we de fietsen aan vast konden maken, zodat ze minder snel worden gestolen. Liever geen oog in de voorgevel, maar iets los in de tuin om niet altijd de fiets voor het raam te hebben staan. Het bleek erg lastig te zijn om daar iets kant en klaar voor te vinden en vandaar dat ik iets zelf heb gemaakt. Of althans gedeeltelijk heb laten maken.

Ik heb er voor gekozen om een stalen paaltje te laten lassen met een oog eraan waar het slot doorheen kan. De paal is ongeveer 1,5 meter lang. Verder heb ik nog in het gedeelte dat in de grond zit een gat gemaakt waar doorheen nog een stukje staal kan dat langs beide kanten uitsteekt. Het nut hiervan is dat dat gedeelte in de grond zit en je daar omheen beton kan storten, zodat je de paal bijna niet meer uit grond kan halen zonder alles uit te graven. Op de foto kan je zien dat de paal al in de grond staat en kun je het dwarsbalkje zien zitten. Ik heb in dat gat een zak beton gestort. Dat soort beton hoef je niet van tevoren te mengen maar je stort eerst de zak leeg en vervolgens giet je er water overheen, erg makkelijk. Dan na het drogen het gat weer vullen met zand of aarde en in mijn geval de stenen van het terras weer terug leggen met een kleine uitsparing voor het paaltje.

Natuurlijk wel even vooraf het staal goed behandelen om roesten te voorkomen. Ik heb daar Hammerite voor gebruikt, dat je direct op het staal kan aanbrengen.

Als je kan lassen kan je dit waarschijnlijk heel makkelijk zelf maken, maar je kan het ook bij een specialist laten doen natuurlijk.