Eenvoudige opslag of tuinkas met hoekverbinders

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Met de metalen hoekverbinders maak je zelf eenvoudig een opslagplaats of tuinkas. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de constructie wil hebben. Met behulp van vurenhouten latten van 22 x 48 mm bouw je snel een stabiele constructie. De hoogte, breedte en diepte zijn zelf te bepalen, maar bij gebruik van de hoekverbindingsset is de maximale lengte van balk ‘c’ en ‘e’ 2 meter (voorbeeldmaten in de foto hieronder). Met het aanschaffen van de balken moet je natuurlijk rekening houden met hoe groot je de constructie wil. Begin dus met het bepalen van de grootte van de constructie en schaf de benodigde materialen aan, denk hierbij ook aan het materiaal voor het afdekken van de constructie. Test vervolgens of alle balken goed in de hoekverbinders passen. Passen deze niet zo goed? Vijl dan de uiteinden van de latten bij zoals op onderstaande foto. Zet eerst de bodemconstructie in elkaar met de 4 balken en hoekverbindingen (A, B, G en H) en vervolgens de balken en verbindingen (C, D, E en F) die het dak vormen. Nadat je de verticale palen in de bodemconstructie hebt bevestigd, kan je de dakconstructie hier eenvoudig op zetten. Nadat de latten in de hoekstukken geplaatst zijn, kan je deze vervolgens vastmaken. Gebruik schroeven van maat 4,5 x 20 mm voor het vastzetten van de houten latten in de hoekverbinders.

Stap 2

De constructie moet vervolgens aan de bodem bevestigd worden. Voor een harde bodem, bijvoorbeeld van beton of steen, gebruik je de bevestigingset. (optie 1) Voor de bevestiging van de opslagplaats op een zachte ondergrond bijvoorbeeld gras, aarde of zand, gebruik je de haringset. (optie 2)

Stap 3

De constructie is eenvoudig af te werken met bijvoorbeeld afdekzeil, golfplaten en/of hout. Zie de voorbeelden hieronder voor inspiratie.