Een scheidingswand plaatsen

  • Kosten
    €8.29
  • stappen
    5

Stap 1

Wil je een scheidingswand plaatsen, maar weet je niet precies hoe? In dit stappenplan zie je hoe je een scheidingswand maakt. Begin met het leeghalen van de ruimte. Beslis daarna waarmee je de tussenwand gaat maken. Meestal gebruikt men hier gyproc (gipsplaten) voor.

Stap 2

Teken de grondbalk af en zaag deze vervolgens op maat. Zet deze vervolgens vast.

Stap 3

Doe vervolgens hetzelfde met de plafondbalk.

Stap 4

Als de grondbalk en de plafondbalk zitten kun je vervolgens de staanders plaatsen. Laat je staanders net iets langer zodat je ze klem kan slaan. Schroef ze vervolgens vast. De staanders worden met een hart tot hart afstand van 30cm geplaatst. Zodat er zowel in het midden als het eind van de gipsplaat een balk zit.

Stap 5

Zodra dit gedaan is, kan je beginnen met dichtzetten. Dit kun je doen met gyproc aan beide kanten. Gebruik hierbij gipsplaatschroeven. In dit geval is er niet gekozen voor gyproc aan beide kanten. Er is gekozen om de ene kant met gyproc te doen en de andere kant met underlayment. De kant van de underlayment gaat een kledingkast worden dus hier komen planken aan. Tip voor het op maat maken van de gipsplaten: snij de gipsplaat aan de ene kant in, daardoor heb je het karton doorgesneden. Je kunt hem nu breken en vervolgens het karton aan de achterkant doorsnijden. Zo zijn de gipsplaten eenvoudig op maat gemaakt. Zodra beide zijkanten helemaal zijn bedekt, ben je klaar!