Een poppenhuis maken

  • tijd
    1 Dag
  • stappen
    4

Stap 1

Welkom thuis! Uw eigenhandig gemaakt poppenhuis wordt het mooiste van allemaal. Het geknipte cadeau! Onmogelijk zegt u? Niets is minder waar! Ook als u meent over twee linkerhanden te beschikken (of rechterhanden voor de linkshandigen), met onze tutorial en een vleugje creativiteit timmert u in geen tijd een prachtig huis in elkaar. Klaar ? We zijn vertrokken ! We raden aan om eerst een schets te maken van het gewenste ontwerp. Bedenk de vorm van het huis en teken die op de muur. Bepaal ook het aantal vakken en een even groot aantal kamers voor het poppenhuis, eventueel met verschillende afmetingen, vormen en dieptes en al dan niet gescheiden door trapjes. Laat uw verbeelding de vrije loop. Nu begint het serieuze werk. Snij de vorm van het poppenhuis zorgvuldig uit het behangpapier van uw keuze en lijm die rechtstreeks op de gekozen muur. Bepaal de afmetingen van de verschillende wanden. Snij die uit de MDF-panelen of laat dit doen door de versnijdingsdienst van de dichtstbijzijnde Brico. Wat heb je nodig? MDF-paneel van 1,8 cm dik o 2 x H 20 x B 20 x L 40 o 2 x H 30 x B 20 x L 40 o 8 x H 50 x B 20 x L 50 MDF-paneel van 3 mm dik o 2 x (H 20 x L 40) o 2 x (H 30 x L 40) o 8 x (H 50 x L 50) Nu bouwen! Assembleer de verschillende wanden met lijm en maak meerdere blokken (de kamers van het huis). Voor extra stevigheid kunt u ze aan elkaar vastmaken met de pneumatische tackermachine.

Stap 2

Versier de achterwanden alvorens ze te spijkeren aan de wanden van de blokken. Gebruik hiervoor stukken behangpapier, verf,…

Stap 3

Spijker de achterwanden vast aan de wanden van de blokken en versier deze op dezelfde manier. Nu alleen nog de vakken aan de muur schroeven. Verlies daarbij vooral uw schets niet uit het oog. Werk nauwkeurig. Gebruik een waterpas zodat uw vakken goed recht zijn. De trappen kunnen gewoon gelijmd worden.

Stap 4

U kunt eventueel ook verlichting voorzien. Een lamp, een schakelaar, elektrische draad en een beetje kennis, meer hebt u niet nodig. Laat de versiering over aan de kinderen. Die zullen wel weten hoe ze de verschillende kamers moeten inrichten. Succes!