Een pallet hangbank maken

  • stappen
    4

Stap 1

Begin met de pallet goed te schuren. Sinds kort bieden onze winkels ook palletten aan. Je neemt best even contact op met je lokale Brico-winkel om er te bestellen. Ziehier de productinformatie: Artikel 5553059: PALLET GEDROOGD 40X120CM Gedroogd (voor binnen en buiten toepassing) PEFC gecertificeerd Bovendek: 3 planken van 16 x 100 x 1200mm Balken: 3 stuks van 90 x 40 x 400mm Zorg dat de pallet schoon is zodat je er kan op gaan verven.

Stap 2

Wij hebben alleen de bovenste planken van de pallet geverfd om zo de houtlook te behouden. Vergeet daarbij niet de zijkanten ook te verven. Wij kozen voor kobaltblauwe verf die geschikt is voor binnen en buiten. Laat de verf goed drogen en breng een tweede laag aan.

Stap 3

Als de pallet goed droog is, kan je het touw eromheen doen. Je hebt twee stukken nodig van elk 10 meter. Je wikkelt het touw onder de pallet door aan de rechter korte zijde en wikkelt het twee keer om de uiterste plank. Vervolgens breng je de twee touwen samen waardoor een driehoek ontstaat en maak je er een stevige knoop in. De twee touwen komen nu samen en nu kan je om een tak heen knopen. Doe hetzelfde aan de linkerzijde.

Stap 4

Heb je je nieuwe hangbank opgehangen? Dan kan het leukste werk beginnen: lekker schommelen of mooi stylen met mooie accessoires! Tip: deze pallet hangbank kan ook een leuke bijzettafel of plantentafel zijn.