Deur dicht metselen

  • tijd
    5 Dag
  • stappen
    1

Bij onze verbouwing hebben we een deur dichtgemaakt met gasbetonblokken. Eerst moet je het kozijn weghalen zodat je direct tussen de kale muren de blokken kan metselen . Bij ons was er ook nog een dragende muur weggehaald dus had ik aan 1 kant een stalen balk waartussen ik de blokken kom plaatsen.

Je kan profielen krijgen in de dikte van de blokken die je gaat gebruiken. Dat zijn plastic u profielen die je met een ijzerzaag op maat kan zaken. Dit profiel kan je op de grond vastschroeven en vormt dan de basis waar je de eerste laag blokken in kan zetten. Zorg dat dit profiel goed recht staat zodat, want als je scheef begint is het lastig bijsturen.

De blokken zaag je op maat met een grof getande zaag en tussen de blokken en de ook tussen de blokken en de muur breng je ruim lijm aan. Lijm wat tussen de blokken uitkomt bij het stapelen veeg je gewoon weg. Tussen de blokken moet je om de laag een veeranker maken aan beide kanten van de muur. Maak met een oude beitel een gleuf in het betonblok waar het anker invalt. Doe je dat niet zal het blok wat je erop zet iets scheef komen te liggen en dan kom je boven verkeerd uit. Het anker maak je in het blok vast met een schroef of spijker en in de muur met een schroef en plug. Dit zorgt er voor dat de muur die je metselt stevig is en blijft staan als je er tegenaan duwt.

De blokken stapel je op in verband. Dus zorg ervoor dat je geen langen kier helemaal van benden naar boven krijgt, maar dat deze steeds verspringt. Net zoals vaak zit in een bakstenen muur. Blijf stapelen en ankers plaatsen totdat je boven bent.

Daarna kan je de wand verder afwerken door hem te (laten) plakken en gelijk te maken met de muren links en rechts van de deuropening.

 

Nog tips nodig voor bouwen of verbouwen? Wij verzamelden alles op 1 plaats!