Designer bank maken van steigerhout

  • tijd
    7 Dag
  • Kosten
    €100.0
  • stappen
    7

Stap 1

Designermeubels hebben vaak mijn voorkeur omdat ze toch dat ene extraatje hebben. Het enige nadeel is dat de meubels erg duur zijn. Ik heb online een zetel gevonden die door http://www.home-dzine.co.za gemaakt is. Zij werden geïnspireerd door de tuinmeubelen van Cindy Crawford. Het zal geen verrassing zijn dat de meubelen enkele duizenden euro's kosten en dus way out of my league zijn. Mooi dat ze het stappenplan hebben gemaakt en ik dat kan delen met jullie :D

Ze beginnen als eerst met de rugleuning. Zaag de maten die je ziet op de eerste foto. Gebruik de Undercover Jig om schuin gaten te boren (aan beide uiteinde van de 536mm planken). Zo zullen de schroeven niet zichtbaar zijn en zal dat een mooiere look geven.

De hoeken moet goed aansluiten zodat er later geen problemen voorkomen bij het plaatsen van de rugleuning. Gebruik hiervoor een winkelhaak.

Stap 2

Monteer de bovenste en de onderste planken. Maak gebruik van 2 vijzen aan elk uiteinde van de 536mm plank.

Stap 3

Plaats nu verticaal planken van 2400mm en schroef de bovenste en onderste plank met drie vijzen vast. Plaats bij de overige planken 2 vijzen voor maximale grip. De rugleuning kan je nu glad schuren en lakken of schilderen.

Stap 4

De zitvlakte zal een hoogte hebben van 288mm. Plaats tussen de 2 planken een verbindingsbalkje in het midden en aan beide zijkanten. Vijs vervolgens de zitvlak planken erop. Laat een paar mm ruimte tussen de planken zodat het regen zijn weg naar de grond kan vinden.

Stap 5

Als de zitvlakte af is, dan kan je 3 planken aan de onderkant plaatsen voor meer stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de bank niet gaat wiebelen bij te veel beweging.

Stap 6

Zorg ervoor dat de rugleuning bij montage 180mm van de grond verwijderd is. Plaats aan beide uiteinde en in het midden balken om de rugleuning te dragen.

Stap 7

Stel de leuningen samen. Hieronder zie je welke afmetingen je kan gebruiken. Plaats de leuning aan beide kanten. Je kan ervoor kiezen om voor dunnere leuningen te gaan als je meer zitvlakte wilt hebben.