Dakterras toegang via elektrisch glazen schuifdak

  • stappen
    5

Stap 1

4 jaar geleden hebben wij ons huis in Gent van binnen volledig verbouwd. Het dakterras was fase 2. Afgelopen zomer hebben we het dakterras gemaakt!

Zoals op de eerste foto is te zien was er een glazen daklicht op het dak recht boven het trappenhuis binnenin het huis. Dit oude daklicht hebben we verwijderd en binnen hebben we een nieuwe op maat gemaakte houten trap geplaatst (de trapleuning is door het oude daklicht nog net te zien).

Stap 2

bij een aluminium specialist heb ik een frame laten maken met 3 glas panelen. De onderste twee panelen kunnen d.m.v. stalen kabeltjes en een motor van een electrisch zonnescherm omhoog en naar beneden. In de open stand zitten de twee onderste panelen onder het bovenste (vaste) paneel. Bij een vriend in zijn werkplaats heb ik er een schuin houten frame ondergemaakt.

Stap 3

vrachtwagen met kraan gehuurd om het geheel van de werkplaats naar ons huis te vervoeren en over het huis naar het platte dak aan de achterkant te laten hijsen, leverde mooie plaatjes op! De olijfboom die we voor het dakterras gekocht hadden kon ook mooi door de kraan op het dak gezet worden.

Stap 4

het houten frame met de glazen schuiframen hebben we over het gat in het dak gezet en bevestigd aan het dak. De binnen kant weer afgetimmerd en laten stucen waarna we het weer in de latex hebben gezet.

Stap 5

Door een dakdekker heb ik het dakleer weer laten aanhelen en de zijkant en achterkant laten bekleden met zink (dit zat op het originele daklicht ook). Met wit gebeitste tuinplanken hebben we een dakterras gemaakt. Zie het resultaat op de laatste foto! We hebben nu ons eigen stukje Ibiza style roofterrece bovenop een dak in Gent! Laat de zomer maar weer komen.