Boomhutbed

  • tijd
    2 Dag
  • stappen
    7

Stap 1

Teken eerst een schets van je ontwerp op schaal 1/10. Zo weet je perfect hoeveel panelen je nodig hebt. Hou er ook rekening mee dat de afstand tussen de 2 zijwanden ietsje groter moet zijn dan 90 cm. Zorg dat de daknok een rechte hoek vormt. Zo kan je daarna gemakkelijker hoeken zagen. 90 cm komt overeen met de breedte van een standaard kinderbed, meet de afstand tussen de zijkanten van het bed nauwkeurig, de zijwanden van de hut kunnen eraan bevestigd worden om het geheel stabieler te maken. Ga naar je dichtstbijzijnde Brico en laat er het gewenste paneel of de gewenste panelen op maat zagen. Zo krijg je de 2 zijwanden en de 2 dakvleugels volgens de afmetingen op je schets. Vraag naar het houtafval, dat is ideaal voor eventuele afwerkingen, vensterbanken of rekjes.

Stap 2

Eenmaal terug in je atelier zaag je een vierkante opening voor het venster op de 2 zijwanden en met een decoupeerzaag. Symmetrische vensters maken het geheel mooier.

Stap 3

Met een cirkelzaag (voor meer precisie) zaag je dan hoeken (van 45°) op elk uiteinde van de 2 dakvleugels en op elk bovenste uiteinde van je zijwanden. Kies een andere dakhoek als driehoeksmeting je niet afschrikt. In dit voorbeeld bedraagt de daknok ongeveer 60°.

Stap 4

Kleef daarna de wanden aan elkaar met sterke lijm en verstevig de structuur met schroeven. Laat één nachtje drogen.

Stap 5

Verzorg de afwerkingen de volgende dag. Zaag het houtafval op de gewenste afmetingen en maak er vensterbanken en een ondiep rekje mee dat je op een hoogte en tussen de zijwanden vastlijmt of -schroeft.

Stap 6

Als je geen voorgeschilderde panelen hebt gebruikt, weet je wat er je te doen staat...

Stap 7

En eerst laten drogen alvorens je het bed in gebruik neemt. Het hoofdeinde kan ook vastgemaakt worden aan het bed, voor extra stabiliteit.