Behang schilderen

Voordat je behang gaat overschilderen is het belangrijk om even goed te kijken wat de staat van het behang is. Het overschilderen van gescheurd behang of met loshangende hoeken geeft nooit een mooi resultaat. Als het hier en daar los zit kan je het weer vastplakken met behanglijm. Zorg voor een mooie basis voordat je het gaat schilderen.

Maar er zijn nog een paar andere puntjes waar je wel rekening mee moet houden.

  • nombre d'étapes
    1
partager
Imprimer

Oud behang is vaak geplakt met lijm op poederbasis. Het nadeel daarvan is dat als die lijm weer nat wordt de lijm ook weer oplost en het behang ook weer los kan komen te zitten, of je krijgt misschien last van blaasjes onder het behang. Je doet er dan goed aan om een primer aan te brengen die dat kan voorkomen. Ik kan me voorstellen dat je niet weet met welk behang je te maken hebt en je kan dus het beste eerst een klein hoekje proberen voordat je de hele muur doet.

Verder heb je nog vliesbehang en vinyl behang. Bij vliesbehang wordt de lijm direct op de muur aangebracht en niet op het behang. Dit behang kan je dus prima direct overschilderen. Vinyl is weer een ander verhaal. Omdat vinyl zelf al weekmakers bevat om het flexibel te houden en die weekmakers kunnen dan doorlopen in je verf, wat een slechter resultaat geeft. Ook hiervoor heb je speciale 2 componentenverf voor die de weekmakers isoleren. Daarna kan je het ook prima overschilderen.

Vinyl behang kan je herkennen aan de goede afwasbaarheid en dat het geen water opneemt. Dat kan je testen door er een natte spons tegenaan te houden en kijken of er een donkere plek achterblijft. AL dat niet zo is dan heeft het behang het water niet opgenomen en is het waarschijnlijk vinyl. Ook is vinyl vaak wat zachter en kan je het indrukken.

Maar mijn advies is altijd eerst een klein stukje in een hoek te proberen voordat je een hele muur doet.

vous avez besoin de

Autres matériaux

0 commentaires