Auto langs binnen schoonmaken

Het interieur schoonmaken

  • Totaal aantal stappen
    4

Stap 1

De stoelen reinigen

Bekleding in stof:


Zo nodig met de stofzuiger schoonmaken. Er bestaan speciale producten voor dieptereiniging

Vet, smeerolie:
Schoonmaken met een vloeibaar vlekverwijderend product. Zorg ervoor dat er geen kringen achterblijven. Maak de volledige stoel vervolgens met shampoo schoon.
Chocolade :
Krab de chocolade er voorzichtig af. Maak vervolgens schoon met warm water en zeep.
Lippenstift en inkt :
Wrijf de vlek in met huishoudalcohol van 90°. Maak vervolgens schoon met wat shampoo voor stoffen bekleding.
Kauwgom :
Wrijf met een ijsblokje over de kauwgom tot die hard wordt. Verwijder de kauwgom. Verwijder de sporen met huishoudalcohol.

Stap 2


Bekleding in leder :
Maak het leder regelmatig schoon met een speciaal reinigingsproduct voor lederen binnenbekleding. Alle producten op basis van siliconen of schoensmeer zijn verboden.

Stap 3

De tapijten schoonmaken
Klop de tapijten regelmatig uit en maak ook schoon met de stofzuiger. Er zijn speciale shampoos voor tapijt verkrijgbaar. Speciale deodorans voor stoffen bekleding maken korte metten met onfrisse geurtjes.

Stap 4


Schoonmaken van kunststof
Gebruik een spuitbus met silicone of "cockpit" reinigingsmiddel om de elementen in kunststof op te frissen en om stofafzettingen te beperken. Er bestaan producten die een glanzend of gesatineerd en antistatisch resultaat geven. Opgelet : de pedalen, handrem, stuur of de knop van de versnellingspook mogen niet op deze wijze worden schoongemaakt. Een vochtige doek is hiervoor ruimschoots voldoende.