3 in 1 tafel maken

  • Totaal aantal stappen
    6

Stap 1

De laatste tijd is er vaak sprake geweest over laptop gebruik op de schoot en of dat niet schadelijk is voor je. Daarnaast heb ik een Macbook die heel warm wordt na een tijdje. Ik zocht daarvoor een oplossing die ik thuis praktisch kon gebruiken. Ik zag deze stappenplan op het web en ik ga hoop ik deze week ermee aan de slag. Wat vinden jullie ervan?

Het is mogelijk om multiplex of mdf platen gebruiken. De een is natuurlijk veel sterker dan de ander.
Zaag eerst de juiste afmetingen. Je kan logischerwijs zelf met de afmetingen spelen.

1 x 400 x 715mm 15mm multiplex (Lange salontafel gedeelte)

1 x 400 x 400mm 15mm multiplex (Bovenste plank)

2 x 385 x 400mm 15mm multiplex – (Onderste en middelste plank)

1 of 100 x 400mm 15mm multiplex – (Plank tussen de bovenste en middelste)

1 x 100 x 100mm 15mm multiplex – (Voor de 2 driehoekjes onderaan)

Stap 2

In dit voorbeeld wordt er gebruik gemaakt van een groeffreesmachine om ruimte te maken voor deuvels. Je kan vlaktedeuvels gebruiken of normale deuvels, afhankelijk van de formaten. Zo krijg je een mooi resultaat zonder schroeven.

Lukt het je niet om te werken met deuvels, dan kan je simpelweg schroeven gebruiken en die later werk werken met Albastine houtvuller.

Zet de 100 x 400 plank tussen de 2 platen. De bovenste plaat (400 x 400mm) moet langer zijn dan de onderste plaat (385 x 400mm). Schroef of zorg ervoor dat je de deuvels en randen lijmt voor extra stevigheid.

Stap 3

Voeg de samenstelling van stap 2 toe aan de grootste plaat. Zorg ervoor dat je de bovenste plaat bovenop plaatst (zie derde foto). Gebruik hier ook de deuvels of schroeven..

Stap 4

Voeg de steunstukken toe aan de onderkant van het tafeltje voor meer stabiliteit. Frees/schroef aan beide kanten en gebruik voldoende lijm. Plaats de kleine plaat (385 x 400mm) NIET onder maar er tegen.

Stap 5

De tafel is nu zo goed als af. Heb je deuvels gebruikt, dan kan je gelijk lakken en/of schilderen. Heb je gebruik gemaakt van schroeven, zorg dan ervoor dat je alle schroef plekjes opvult met houtvuller, eroverheen schuurt en dan pas lakt en/of verft.

Stap 6

Hier enkele foto's van de kant en klare 3 in 1 tafel. Succes met het maken!

Als het iemand is gelukt, dan zou ik graag je resultaat willen zien..

gezien op http://www.home-dzine.co.za