Muurverf is er in talloze kleuren. Rood, groen, wit, blauw. Als je een ongeduldig type bent, is de kans groot dat in jouw huis de kleur rood regelmatig terugkomt. Ben je eerder verlegen? Dan heb je vast een groene muur. Want kleuren laten niet alleen zien wat je mooi vindt, ze zeggen ook iets over je persoonlijkheid. Wil je weten wat de kleur op jouw muur over je zegt?

Wit

Wit is veruit de meest gekozen ‘kleur’ voor onze muren. Het vormt dan ook de basis van veel interieurs. Wit staat voor zuiverheid en eenvoud en wie wit in zijn interieur gebruikt, is vaak optimistisch en oprecht. Heb jij je wanden uitsluitend wit geschilderd? Dan ben je een opgeruimd en rustig persoon.

Afbeelding via ikeafamilylivemagazine.com

Rood

Rood is een kleur die er meteen uitspringt. Het staat voor liefde, passie en kracht. Rood is een pure kleur, die ook nog eens ontzettend aanwezig is: rood doet echt je hart sneller kloppen. Heb je rode muren, dan ben jij waarschijnlijk een tikkeltje ongeduldig, impulsief en ambitieus. Je werkt hard en neemt snel de leiding.

Afbeelding via fimagenes.com

Geel

Komt er veel geel terug in jouw huis? Dan ben je vast erg creatief. Geel is een vrolijke kleur, die positiviteit uitstraalt én stimuleert. Het symboliseert de zon en nieuw leven. Wie van geel houdt, is zelf ook vaak vrolijk en heeft altijd zin om iets te ondernemen.

Afbeelding via deco.fr

Oranje

Zelfverzekerdheid is wat de kleur oranje uitstraalt. Is dit de kleur die op jouw muren is aangebracht? Dan sta jij stevig in je schoenen, ben je kalm en bedachtzaam en laat je je niet zomaar uit het veld slaan. Lukt iets niet? Dan probeer je het gewoon opnieuw. Omdat er in oranje ook een hoop rood zit, ben je ook een persoon vol passie.

Afbeelding via Luxus-interieur.be

Paars

Paars is de kleur van spiritualiteit. Heb jij paarse muren, dan ben je een open-minded en creatief persoon. Misschien ben je zelfs wel een beetje ‘zweverig’. Niks mis mee, want jij gaat hierdoor altijd uit van het goede en je bent absoluut niet achterdochtig.

Afbeelding via degrootdenboer.nl

Grijs

Grijs is een kleur die stabiliteit uitstraalt. Liefhebbers van grijze muren zijn rustig en een beetje op de achtergrond. Is grijs jouw lievelings-muurkleur? Dan ben jij niet makkelijk van je stuk te brengen. Daarnaast ben je erg op jezelf en evenwichtig, maar heb je ook behoefte aan vrijheid om te doen wat je zelf wilt.

Afbeelding via mrperswall.nl

Groen

Groen doet ons denken aan de natuur, en daar worden we rustig van. Als je groene muren hebt, ben jij waarschijnlijk ook een rustig persoon die gek is op een goede boswandeling. Je bent een familiemens en erg betrouwbaar.

Afbeelding via marthastewart.com

Bruin

De kleur bruin is de kleur van de aarde. Wie bruine muren heeft, staat dan ook met beide benen op de grond. Je kunt je makkelijk kunt verliezen in een goed boek, maar ook een stevig gesprek ga je niet uit de weg.

Afbeelding via mpdshop.co.u

Blauw

Net zoals groen is blauw een kleur die rustig maakt. Blauw doet ons denken aan de lucht en de zee, en wie blauwe muren heeft, houdt meestal van reinheid en regelmaat. Ook ben je in dat geval gevoelig en behulpzaam.

Afbeelding via virginiamacdonald.com

Zwart

Oké, zwart mag dan net als wit officieel geen kleur zijn, we noemen ‘t toch. Veel mensen hebben namelijk één of meerdere zwarte muren in huis. Deze mensen zijn vaak ingetogen en elegant. Houd jij van zwart? Dan houd je van orde, zowel thuis als op het werk.

Afbeelding via mouche.se

Wat een kleuren! Welke muurkleur past het beste bij jou?

Benieuwd welke kleuren het meest gebruik worden per ruimte in het huis?