De perfecte vloer is …

Een vloer vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je interieur. Je meubels zijn eenvoudig te vervangen en je muren kun je overschilderen, maar je vloerbedekking is permanent. Denk dus zowel aan uitstraling als functionaliteit bij het kiezen van je vloer.

Parket: hoger budget, nog hogere kwaliteit

Een parketvloer blijft populair, en dat is niet zonder reden. Zijn natuurlijke uitstraling past in elk interieur, van traditioneel tot modern. Omdat parket enorm duurzaam en krasbestendig is, blijft je vloer jarenlang in de beste conditie. Een houten vloer behoort dan wel tot een hogere prijsklasse, het is de investering zeker waard. Pas wel op: hout, vocht en vuil zijn niet de beste vrienden. Parket in je badkamer of keuken laten plaatsen, is dus niet zo’n goed idee.

Laminaat: budgetvriendelijke hout-look-a-like

Wil je dezelfde elegante houtlook in je woning, maar beschik je over een beperkter budget, dan is laminaat misschien wel iets voor jou. Dit materiaal is amper van echt hout te onderscheiden. Daarnaast bespaar je ook op plaatsingskosten, want je kunt laminaat gewoon zelf leggen door het handige kliksysteem. Heb je een enthousiaste kleuter of viervoeter in huis, let dan zeker goed op: laminaat is niet krasvrij.

Vinyl: budgetvriendelijk en vol voordelen

Vinyl is qua materiaal vergelijkbaar met pvc en heeft een waslijst aan voordelen: vinylvloeren zijn enorm geluiddempend, vochtbestendig, duurzaam, krasbestendig en perfect te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is het te vinden in bijna elke stijl: van een warme houtlook tot een strakke betonlook. Clickvinyl is makkelijk zelf te plaatsen, voor plakvinyl doe je het best een beroep op een professioneel klusser.

Tegels: karaktervol en onderhoudsvriendelijk

Tegels zijn niet enkel populair in de badkamer, maar ook in de hal, woonkamer of keuken. Het brede assortiment aan soorten, dessins en kleuren maakt het dan ook makkelijk om vloertegels voor jouw interieur te vinden. Daarnaast zijn ze niet enkel karaktervol, maar ook enorm waterbestendig, onderhoudsvriendelijk, krasvrij en oersterk.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips om de juiste vloer te kiezen voor je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!